Uusia alkuja

Rakennusprojektimme tarina alkaa noin vuoden takaa. Emme olleet kesään 2013 mennessä uhranneet ajatustakaan omalle talolle. Tai olimme sen verran, että seuratessamme ystäviemme talonrakennusprojektia, mieheni totesi minulle ”Rakas, mä en ikinä aio rakentaa taloa”. Ja silti, tässä sitä nyt ollaan, tontin omistajia ja rakennuslupaa vaille olevia talonrakentajia. Miten tässä näin pääsi käymään?

Pohjakorot
Ensimmäisiä asemakaavaluonnoksia tältä kesältä.

Olimme hankkineet ensimmäisen oman kotimme loppukeväästä 2012 Helsingin Kalliosta. Teimme asuntoon melko ison remontin ja ajattelimme, että asumme kämpässä vähintään muutamia vuosia. Mutta, koska elämä ei taida koskaan mennä ihan suunnitelmien mukaan, meidänkin oli yllättäen tehtävä asumiseemme uudelleenjärjestelyitä.

Kuten kerroinkin, ystävämme rakensivat vielä vuosi sitten taloa Mäntsälään (sittemmin talo on valmistunut). Yhtenä kesäkuisena iltana ystävämme S heitti vitsinä, että mitä jos alkaisitte rakentaa tuohon viereiselle tontille taloa? Nauroimme ajatukselle, koska se oli ihan pöhkö ja soti kaikkia suunnitelmiamme vastaan. Olimme juuri asettuneet aloillemme, emmekä todellakaan olleet aikeissa rakentaa. Olemme kuitenkin sen verran yllytyshulluja, että rupesimme kotona miettimään asiaa tarkemmin. Entä jos kuitenkin… Lopulta varsinaisen päätöksen tekemiseen ei mennyt kuin hetki. Asia oli selvä: Kallion kämppä myyntiin, kun kaksi vuotta tulee täyteen ja tontti ostoon. Nyt vuotta myöhemmin olemme toteuttaneet suunnitelmamme ja raivaamme parhaillaan tontilla tilaa unelmiemme kodille. Siispä, tervetuloa seuraamaan rakennusprojektimme etenemistä!

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s