Ensisilmäys pohjapiirrustukseen

Maija (arkkitehti) antoi joulun kunniaksi luvan julkaista pohjapiirrustuskuvat. Jes! Tässä siis talomme pohja ensiesittelyssä:

pohjapiirrustusKlikkaa kuvaa suuremmaksi

Eteinen on pohjapiirrustuksessa oikeassa alakulmassa. Eteisen yhteydessä on vierasvessa ja käynti työ-/makuuhuoneeseen. Työhuoneen sisäänkäynti oli aluksi olohuoneen puolella takan vieressä, mutta seinien järjestystä oli pakko muuttaa kantavuuksien vuoksi. Työhuoneen oviaukko oli uusissa piirrustuksissa järkevämpi sijoittaa eteisen yhteyteen. Hyvä puoli eteisen yhteydessä olevassa sisäänkäynnissä on se, että hamassa tulevaisuudessa teinit voivat iltarientojensa päätteeksi kömpiä muita häiritsemättä nukkumaan työhuoneeseen. : )

Eteisestä päästään vasemmalla sijaitsevaan olohuoneeseen. Takka on oviaukon vieressä oikealla. Olohuoneesta pääsee myös lounassuunnassa sijaitsevalle etuterassille, jossa nautitaan kahvit aamuauringossa. Muutama askel olohuonetta ylempänä on ruokailutila, jossa sijaitsee ruokailupöytä. Tältä tasolta edelleen muutama askel ylempänä on keittiö, josta on kulku talon vasemmalla puolella sijaitsevalle terassille. Keittiö vieressä ovat kaksi alakerran makuuhuonetta ja pukuhuone, josta kuljetaan saunaosastolle, pieneen vessaan, kodinhoitohuoneeseen ja terassille. Toisen makuuhuoneen yhteydessä on pieni vaatehuone.

Keittiön vierestä nousee portaat toiseen kerrokseen, jossa on vielä yksi makuuhuone. Yläkerran makuuhuoneen yhteydessä sijaitsee hieman suurempi vaatehuone sekä oma kylpyhuone.

Terassi on iso, kuten toivoimmekin. Terassin perällä on pihasaunarakennus, jota ei ole suunniteltu vielä sen kummemmin. Siihen tulee pieni pukeutumistila, puulämmitteinen sauna ja oikealle puolelle varasto. Emme vielä tiedä, tuleeko varastosta kylmä vai lämmin. Saunan edessä olevasta terassista on tarkoitus tehdä katettu. Keittiö vierestä avautuvan oven kohdalla terassin päällä on katos ja vasemmassa kulmassa terassi on avoin.

Tässä vielä tunnelmia siitä, millaiselta jouluinen kotimme tulee joskus näyttämään. Jouluja omassa kodissa odotetaan jo kovasti. : )

Joulukoti

4 vastausta artikkeliin “Ensisilmäys pohjapiirrustukseen

  1. Suvi

   Kiitos kovasti! 🙂 Tontilla on tosiaan reippaasti tilaa. Saan sekä kasvimaat että omenapuut pihalle riviin. Portaiden toteuksen kanssa jännitetään vähän vielä, että miten onnistuu, mutta jos vaan saadaan ne tuolla tavalla toteutettua niin niistä tulee kyllä näyttävät.

   Täytyypä tulla vastavierailulle tutustumaan teidän blogiin. 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s