Hulluna turkoosiin

Olen koko aikuisikäni ollut ihastunut turkoosiin. Se oli häidemme teemaväri, edellisen asuntomme eteisen seinän väri ja monen pussilakanamme ja koriste-esineemme väri. Se on vaan niin ihana! Vaikka moni asia taloon liittyen on vielä epäselvää, olen päättänyt, että jotain turkoosia taloon on saatava.

Erilaisia inspiskuvia selaillesani olen ihan totaalisesti rakastunut marokkolaistyylisiin laattoihin. Katsokaa nyt, miten kaunis tuonkin moskeijan katto on! Turkoosit tai muuten värilliset laatat sopisivat hyvin kylpyhuoneeseen ja kodinhoitohuoneeseen. Vaikka talon värityksestä on muuten tulossa hillitty ja maanläheinen, olisi kiva saada valkoisen ja mustan rinnalle jotain hauskaa, kuten turkooseja laattoja, piristämään mieltä.

Olen pyöritellyt mielessä sellaista ajatusta, että keittiön takana olevaan kylpyhuoneeseen ja kodinhoitohuoneeseen tulisi turkoosi kalanruotokuvioinen laattalattia. Kalanruotokuvio on ihan mielettömän kaunis ja mielenkiintoinen ja sopii hyvin yhteen puhtaan valkoisen kanssa.

En ole vielä kovinkaan perusteellisesti perehtynyt suomalaisten laattatoimittajien kokoelmiin, mutta sen verran olen mallistoja selaillut, ettei niissä näytä kovin räikeitä värejä löytyvän. Ulkomaalaisista sivustoista ensimmäisenä löytyi tanskalainen Made a Mano, jonka laatat ovat mielettömän upean värisiä (kolme viimeistä laattaa ). Harmi vaan, että ne taitavat olla myös aika kalliita.. Onneksi Tommi lohdutti jo, ettei vielä saa luovuttaa. Voidaan kuulemma tilata marokkolaislaattoja vaikka mistä maailmankolkasta tahansa. Ihanaa, kun toinen ei heti tyrmää haaveita.

Lisäys 8.2.2015: Löysin pienen surffailun jälkeen tämän blogipostauksen, johon on listattu marokkolaisia ja mosaiikkilaattoja myyviä suomalaisia liikkeitä. Tutustumisen arvoinen kirjoitus. Ja tämän asunnon remontissa kylpyhuoneesta on tehty marokkolaisilla laatoilla aivan upea.

P.S. Mukavaa, että moni uusi lukija on löytänyt blogiin! Tervetuloa vaan kaikille uusille ja vanhoillekin seuraajille. Ja rentouttavaa viikonloppua! Muistakaa nauttia enenevästä valosta. Itseäni se ainakin piristää kummasti.

P.P.S. Blogin Pinterest-sivulle keräilen muistiin kaikenlaisia sisustukseen liittyviä kuvia. Siellä myös enemmän kalanruotokuvioisia lattioita ja seiniä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s