Viikonlopun veikeyttä

Viikonloppuna saimme edistettyä montaa asiaa. Perjantaina Tommi kävi aamulla katselmoimassa tonttia louhintaa varten, pe iltapäivällä tavattiin sähkösuunnittelija, lauantaiaamupäivä vietettiin raksamessuilla Lahdessa ja sunnuntaina lähetettiin tarjouspyyntöjä maalämmöstä oikein urakalla.

kuva 1 (1)

Louhintaurakoitsijan kanssa selvitettiin, mitä tontilla tarvitsee vielä tehdä, jotta louhinta voidaan aloittaa. Selvisi, että maata täytyy kaivaa vielä vähän lisää syksyisistä kaivuista, sillä talon paikka on vähän muuttunut. Sen lisäksi muutama puu täytyy vielä käydä kaatamassa ja korkokolmioita pikkuisen siirtää. Louhija pääsee hommiin muutaman viikon päästä.

Perjantai-iltapäivällä oli sähkösuunnittelijan vuoro. Tapaaminen sujui joutuisasti, vaikka emme olleet siihen kovinkaan hyvin valmistautuneet. Olen itse asiassa vasta nyt alkanut miettiä valaistusta, mikä olisi tietenkin pitänyt olla jo valmiina perjantain tapaamiseen. No, onneksi sähkösuunnittelija oli rento kaveri ja hänelle oli lähinnä tärkeää, että hän tietää, mihin valoja on tulossa. Niiden perusteella hän tekee suunnitelman. Meillä on onnea siinä suhteessa, että appiukko on sähkömies, joten voimme jättää valaistuksen tarkemman suunnittelun myöhempäänkin vaiheeseen ja päivittää suunnitelmia lennosta.

Raksamessuilua Lahdessa

Lauantaiaamupäivällä suuntasimme auton nokan kohti Lahtea ja Raksa-messuja. Meillä ei ollut erityisesti mitään tavoitteita messujen suhteen, mutta ajattelimme hieman kartoittaa maalämpömyyjiä ja muutenkin tutustua tarjontaan.

kuva 3

Messut olivat sopivan kompaktit. Pääsimme hyvin juttusille näytteilleasettajien kanssa, vaikka täytyy kyllä myöntää, että suomalaiset ovat surkeita myymään! Yritimme esimerkiksi kysellä muutamaltakin maalämpöpumpun myyjältä, mikä tekee juuri hänen laitteestaan muita paremman. Argumentit olivat sitä luokkaa, että ”no tää on suomalainen” tai ”on meillä 20 vuoden kokemus”. Öö, ainakin viisi muuta oli myös suomalaisia ja aika monella muullakin useamman kymmenen vuoden kokemus…

Kaikesta huolimatta jätimme eilen tarjouspyynnön kahdeksalle maalämpöpumpun toimittajalle. Päätimme jättää pyynnöt noin monelle osittain siksi, että mielenkiinnolla odotamme, ovatko tarjoukset samaa luokkaa kuin myyntipuheet, mutta myös siksi, että messuilla tuntui siltä, että toimittajissa on suuria eroja. Millaisia kokemuksia teillä on maalämmön kilpailuttamisesta? Eroavatko tarjoukset niin, että vertaileminen on vaikeaa? Ja minkä verran teillä on vaikuttanut palvelun laatu valinnan tekemiseen?

kuva 2 (1)
Aurinko on parasta! Onneksi kevät tulee jo. : )

2 vastausta artikkeliin “Viikonlopun veikeyttä

  1. Koti Rinteessä

    Löysin jonkun toisen raksablogin kautta blogiisi. Hauska löytää blogeja, joissa rakennusprojekti on suunnilleen samassa vaiheessa kuin omamme. Jään seuraamaan projektinne edistymistä 🙂

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s