Tällainen meidän kodista tulee

Nyt kun rakennuslupa on saatu ja valitusaikakin päättynyt, on aika julkaista talokuvat. Wuhuu! Tätä on odotettu pitkään. Tässä ne vihdoin ovat:

VILLA WULFF

Julkisivupiirrokset länsi-itä-suunnassa:

Leikkauskuvat 1

Julkisivupiirrokset etelä-pohjoinen-suunnassa

Leikkauskuvat 2Länsi-itä-suuntaisista julkisivupiirroksista näkee hyvin, miten talo asettuu pieneen rinteeseen. Tasoeroa tulee yhteensä 1,5 metriä. Etelä-pohjoissuuntaisissa kuvissa puolestaan näkyy sauna. Sauna on etelä-suuntaisessa kuvassa vasemmalle puolelle jäävä rakennus.

Näin arkkitehtina toiminut Maija kommentoi kuvia: ”Rakennus porrastuu lounaaseen viettävän rinnetontin mukana. Olohuoneen isot ikkunat avautuvat kohti peltomaisemia ja valoa. Terassin rimoitukset suojaavat liialta lämmöltä ja toisaalla tuovat yksityisyyttä. Tilat ja terassit nousevat rinteen mukana kohti metsää ja takimmaisena olevaa pihasaunaa”.

Ihan ensimmäisissä suunnitelmissa meillä oli talossa pulpettikatto, mutta se vaihtui loppumetreillä harjakatoksi. Harjamuotoinen katto ratkaisi monta ongelmaa talo sisäpuolella, kuten sen, että yläkerran makuuhuoneeseen saatiin lisää huonekorkeutta, joka aikaisemmin meni vähän hukkaan vaatehuoneessa. Ollaan tosi tyytyväisiä taloon kokonaisuudessaan. Se näyttää uniikilta ja on juuri meille suunniteltu. Se on yksinkertaisesti aivan ihana.

Päivitetty pohjapiirrustus:

Pohjat

Kuten edellisessä kirjoituksessa jo kerroinkin, seuraavaksi raivaamme tonttia vielä hieman, kaivuri käy muokkaamassa vielä pikkuisen maata ja sitten posautellaan oikein olan takaa.

Perustukset tehdään noin kuukauden kuluttua ja sitten alkaakin varsinainen rakentaminen. Jotenkin tuntuu siltä, että nyt se oman kodin rakentaminen on konkretisoitunut oikein kunnolla. Ihan jännittää ja vatsassa kihelmöi, kun ajattelee, kuinka hieno kesä meille on tulossa. Saadaan tehdä kotia meille, omaa kotia.

Vaikka ei ihan tarkalleen varmasti vieläkään tiedetä, mikä meitä odottaa, ollaan niin innoissaan, ettei meinata housuissamme pysyä. Uskon, että saamme priimaa aikaiseksi innokkuuden ja osaavien apulaisten ansiosta. Tommin isäukko aikoo ottaa työstään vuorotteluvapaata ja avustaa meitä rakentamisen kanssa. En tiedä, miten voimme ikinä korvata noin hienon eleen! Olemme todella todella otettuja hänen avustaan. Lisäksi suuri joukko ystäviä ja kavereita on lupautunut innoissaan auttamaan meitä. Upeaa jengiä kerta kaikkiaan. Huh, mieletön fiilis. Vetää ihan sanattomaksi.

18 vastausta artikkeliin “Tällainen meidän kodista tulee

 1. Maija

  Arkkitehti hidasteli kommentteineen mutta tässä vielä lyhyt kuvaus ratkaisusta:

  Rakennus porrastuu lounaaseen viettävän rinnetontin mukana. Olohuoneen isot ikkunat avautuvat kohti peltomaisemia ja valoa. Terassin rimoitukset suojaavat liialta lämmöltä ja toisaalla tuovat yksityisyyttä. Tilat ja terassit nousevat rinteen mukana kohti metsää ja takimmaisena olevaa pihasaunaa.

  Liked by 1 henkilö

 2. Niina // Villa Atrapp

  Hieno talo teille tulee! 🙂
  Täällä myös odotetaan innolla kesäkuuta ja täysin erilaista kesää 😉

  Tykkää

 3. N/TillinRaksa

  Siis Vau, onpa upea! Ja todellakin jaan muiden näkemykset arkkitehtoonisesta tyylistä, sitä se nimittäin on. Hieno ja tyylikäs kattoratkaisu ja tykkään tuosta ideasta että vanhemmilla on ”oma rauha” tuolla yläkerrassa. Jään mielenkiinnolla seuraamaan. Kovasti tsemppiä 🙂

  Tykkää

  1. Suvi / Ripaus unelmapulveria

   Kiitos! : ) Ei olla kyllä vielä piiitkään aikaan pihatyövaiheessa. Se on itselleni ihan hepreaa ja en tiedä, miten edes lähtisin asiassa liikkeelle tai milloin suunnittelu pitäisi aloittaa tai mitään.. Piha on ehkä ainut asia, jota en ”sisustusjutuissa” ollenkaan hallitse. Voi olla, että tarvitaan siihen ammattiapua. Mutta ehdottomasti kyllä sitten siitäkin kirjoittelen, kun se on ajankohtaista. : )

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s