Vielä lisää lattiapohdintoja

Ensinnäkin, VAU miten moni kävi katsomassa talokuviamme! Kahden päivän aikana blogin kävijämäärät paukkuivat ennätyslukemia toisensa perään. Kiitos tuhannesti kaikille! : )

Sitten toisekseen, lattiat ovat olleet viime viikkojen kuuma peruna. Olemme kynsin ja hampain pitäneet kiinni viimeiseen saakka lautalattiasta, mutta viime viikonlopun messukäynti ja Monosten, jälleen kerran loistava, lattialämmityksen ja lankkulattian energiankulutusta käsittelevä blogikirjoitus löivät lopullisesti naulan arkun kanteen.

Emme siis lähde yrittämään lattialämmityksen ja lautalattian yhdistämistä, sillä siihen sisältyy niin suuria energiakulutukseen liittyviä riskejä. Koska lattialämmitys on meillä ainoa lämmitysmuoto, energiakulut kasvaisivat sen verran suuriksi, ettei ole mitään järkeä hankkia lautalattiaa ja maksaa itseään sen takia kipeäksi koko loppuelämää. Itse asiassa Monosten laskelmien mukaan lattialämmitystä ei oikeastaan saisi edes pitää niin isolla teholla kuin mitä lankkulattia vaatisi. Harmi, mutta ei voi mitään.

Meidän on siis pitänyt keksiä joku toinen ratkaisu. Onneksi sopiva suorastaan käveli meitä vastaan Lahden Raksa-messuilla. Bongasimme Parla-lattioiden joukosta lankkulattiaa muistuttava, mutta parketin ponttikiinnityssysteemillä varustetun lattiaratkaisun. Keskustelimme siitä Parlan edustajan kanssa, joka oli vahvasti sitä mieltä, ettei ratkaisua ole järkevä yhdistää lattialämmitykseen.

Sen sijaan hän suositteli meille 137 mm leveällä pintasäleellä varustettua Saarni Select Soprano -parkettia, joka olikin kyllä tosi hyvännäköinen.

Parla_lattia

Leveämpien pintasäleiden ansiosta lattia ei näytä ihan tavalliselta parketilta, vaan jotenkin elegantimmalta ja lankkumaisemmalta. Vaihtoehto on tähän mennessä ehdottomasti parhain lankun jälkeen ja tällä hetkellä tuntuu siltä, että Saarni Select Soprano on meidän valintamme olohuoneen, ruokailutilan ja keittiön lattiavalinnaksi. Mitä mieltä olette?

Parla_huone
Juuri tällainen skandinaavisen elegantti näkymä halutaan olohuone-keittiötilaan (kuva lainattu Parlan verkkosivuilta).

P.S. Jos muuten lankkulattian eläminen mietityttää, Parlan lankkulattiat ovat varmasti hyvä vaihtoehto. Ponttikiinnityksen ansiosta ne eivät ala elää niin helposti kuin toisiinsa liimatut tai koolauksella kiinnitetyt lankut.

4 vastausta artikkeliin “Vielä lisää lattiapohdintoja

 1. Essi // Koti rakennetaan tunteella

  Minä haluaisin myös tuollaisen lankkumaisen parketin koko taloon. Mutta kun en enää halua tuskailla veden kanssa keittiössä… Roiskeita tulee kokoajan ja Parketti ja laminaatti imaisevat veden saumastaan aika helposti. Lisäksi jos sattuu käymään vesivahinko (vaikka hyvin pienikin) vaikka jääkaapin kondenssiveden tai astianpesukoneen kanssa, niin edessä on iso lattiaremontti. Siksi ollaan pyöritelty mielessä joko sitä betonilattiaa tai sitten vinyylilankkua joka ei ole vedenarka. Mutta kaunis on 🙂

  Tykkää

  1. Suvi / Ripaus unelmapulveria

   Meillä tuo parketti on luontainen valinta myös keittiöön, koska koko taloon on nimenomaan tarkoitus laittaa yhteneväinen lattia. Ollaan hyvin pärjätty aika monta vuotta puulattian kanssa. Asia tietty ehkä vähän eri, kun jaloissa pyörii muutama termiitti. : ) Mutta meillä on se hyvä puoli, että koska keittiö on ”ainoastaan” 20 neliön kokoinen, lattian vaihtaminenkin on helpompaa, kun sitä ei tarvitse tehdä koko olohuone, keittiö, RH kompleksissa. : )

   Tykkää

 2. Koti Rinteessä

  Meillä on nykyisessä asunnossa saarniparketti, joka oli aluksi kauniin vaalea mutta nyt seitsemän vuoden jälkeen täysin kellastunut. Ei tosin olla käsitelty sitä tässä välissä mitenkään. Selvittäisin ainakin mitä vaihtoehtoja tuon kellastumisen estämiseksi olisi, mikäli saarniin päädytte. Muuten näyttää tosi kivalta ja etenkin tuo leveys miellyttää 🙂

  Tykkää

  1. Suvi / Ripaus unelmapulveria

   Parketissa on tosiaan tuo ikävämpi puoli, että se kellastuu. Ei siis pelkästään saarni, vaan ihan kaikki. Öljytty parketti kellastuu myös helpommin kuin lakattu parketti. Tuo meidän ykkösvaihtoehto on lakattu, joten ehkä toivottavasti ei kellastuisi ihan niin helposti. Onneksi parketin voi muutaman kerran hioa uudelleen ja saada siten siihen taas kauniin vaalean pinnan. : )

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s