Valkoinen vai musta keittiö?

Olemme Tommin kanssa yleensä samaa mieltä asioista ja meillä on yhtenäinen maku. Keittiön suhteen meillä on kuitenkin näkemysero. Itseni kiinnostaisi lisätä vaalean lattian ja valkoisten seinien rinnalle jotain särmää, ja olen ajatellut tehdä sen mustalla keittiöllä. Tommi ei ole ajatusta vielä sulattanut.

Keittiö 1
Tämä vastaa parhaiten sitä, minkä muotoinen keittiömme on.

Pohjapiirrustus määrittelee meillä aika pitkälti sen, millainen keittiöstä tulee. I-muotoisen tilan seinän puoleiselle osuudelle on varattu paikka hellalle, vesipisteelle ja jääkaapille. Ruokailutilan puoleinen pöytätaso jää puolestaan tyhjäksi, joten ruoanlaitolle on ruhtinaallisesti tilaa.

Olen mietiskellyt, että haluanko seinän puolelle molemmille reinoille korkeat kaapit, jotka reunustaisivat kaikkia toimintoja, vai riittävätkö yläkaapit esim. kuiva-aineille. Minua kiinnostaisi alla olevan kuvan kaltainen ratkaisu, mutta en ole ihan, onko sille tilaa. Jonkinlainen korkea kaappi olisi silti kiva saada ruoille yläkaappien sijaan. Toisaalta, onko tuollainen ratkaisu liian tukkoinen, jos vertaa ihan ylimpään kuvaan? Ylimmässä kuvassa kun on niin ihanan ilmava fiilis.

keittiö 3
Valkoinen ja puu sopivat hyvin yhteen.

Haluaisin keittiöön myös

 • tuplajääkaappi-pakastimen
 • viinikaapin
 • kaasuhellan, joka tarvitsee kaapista tilaa pullolle
 • mahdollisimman paljon säilytystilaa
 • roskikset ruokailutilan puoleiselle pöytätasolle

Vähän jännittää, miten kaikki toiminnot saa keittiöön mahtumaan.. Roskikset haluan työtilan puolelle siksi, että ruoanlaitto tapahtuu siinä. Ei tarvitse sitten koko ajan hyppiä tiskialtaalle viemään biojätteitä roskiin.

Keittiö 4
Tässä Ikean keittiössä on mielenkiintoisesti asetellut yläkaapit. Ja sitä haaveilemaani turkoosia väriä. ; )

Olen varannut suunnitteluajan Kvikistä ja yrittänyt varata toisen Puustellista. Puustellista ei kuitenkaan vielä ole otettu meihin yhteyttä, joten odottelu jatkuu. Kvikiin mennään pääsiäisen jälkeen.

10 vastausta artikkeliin “Valkoinen vai musta keittiö?

 1. Minna Grönblom

  Houzz apsissa lisää ideoita:) Mustavalkoinen on kaunista ja toimivaa. Mustaa helpompi pitää puhtaan näköisenä—>alakaapit. Meillä on mökillö ko. ratkaisu, joka vaati Parsalta totuttelua, mutta mustat kodinkoneet olivat the thing.

  Tykkää

 2. Heini/ Koti7

  Samoja pohdintoja kävin itsekin, mutta valkoinen vei voiton. Musta keittiö on sen verran ”hallitseva”, että aloin pelkäämään kyllästymistä. Kvik oli meilläkin loppusuoralla mukana, mutta keittiö tulee kuitenkin HTH:lta.

  Tykkää

  1. Suvi / Ripaus unelmapulveria

   Täytyykin muuten tutustua tuohon HTH:hon, sillä se on vilahdellut useammassa blogissa, mutta ei ole itselle ollenkaan tuttu. Miten hommat heidän kanssaan ovat sujuneet?

   Aion ainakin vielä pitää kiinni noista mustista alakaapeista, mutta katsotaan nyt, miten lopulta käy. ; )

   Tykkää

   1. Heini/ Koti7

    Kannattaa tosiaan tsekata myös HTH. Me ollaan saatu tähän mennessä ihan asiallista palvelua ja yllätyin, että hintakin oli ihan samaa luokkaa kuin esim. Kvik.

    Tykkää

 3. Niina // Villa Atrapp

  Musta-valko keittiö on kyllä kiva. Meilläkin oli ajatuksia täysin mustasta, mutta heti alkuun alkoi pelottamaan kyllästymisen maku. Joten meille tulee näillä näkymin valkoiset kaapit, mustat saarakkeen levyt, musta kivitaso ja mustat uuni+mikro. 🙂 Samaten mietimme tuota modernia kehyskeittiötä, mutta kun näimme siitä luonnokset piirrettynä, se ei iskenyt ollenkaan. Jotenka perinteisemmällä tyylillä mennään 🙂

  Tykkää

  1. Suvi / Ripaus unelmapulveria

   Meitä mietityttää mustassa värissä eniten se, miten väri istuu kokonaisuuteen. Olohuone-keittiötilassa hallitsevia elementtejä ovat portaat ja takka, joten keittiön pitää sopia niiden rinnalle. Yritän koko ajan tehdä mielikuvaharjoituksia siitä, mikä väri sopisi kokonaisuuteen parhaiten. : )

   Osittain ongelman saa tosiaan ratkaistua siten, että valitsee valkoiset kaapit ja mustan pöytätason. : ) Se on tosi tyylikäs yhdistelmä myös.

   Tykkää

 4. Anne / Villa Riva

  Meilläkin pohdittu ihan samaa! Valkoiseen keittiöön me kuitenkin päädyttiin. Vielä meillä olisi mahdollisuus vaihtaa mustaan kun tiistaina käyn lopullista tilaa-nappia painamassa 😀 Taitaa se kuitenkin valkoisena pysyä. Kvikiltä me otetaan keittiökalusteet, ne on vaan niin superihanat, varsinkin just Mano-mallisto. Jään mielenkiinnolla seuraamaan teidän pohdintoja ja ratkaisuja!

  Tykkää

  1. Suvi / Ripaus unelmapulveria

   Kvikin mallisto miellyttää kyllä todellakin silmää. Se vastaa skandinaavista makua täydellisesti. Meillä on tällä viikolla käynti sekä Puustellissa että Kvikissä. Loppuviikosta ollaan varmaan keittiön suhteen hitusen viisaampia. : ) Ja p.s. valkoinen on just hyvä ja tyylikäs valinta. : )

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s