Rimoitus suojaa auringolta

Talomme julkisivun pilareiden ja rimoituksen tarkoitus on kannatella terassirakenteita ja antaa näkösuojaa, mutta myös suojata taloa ja sisätiloja auringolta. Eri vuodenaikoina vaihteleva auringon lämpöenergia tekee erityisesti kesäkuukausina sisäilmasta helposti tukalan kuuman. Rimotuksen oikeanlainen mitoitus estää sen, ettei aurinko pääse paistamaan sisälle suoraan.

Aurinko
Kulmat, joista aurinko paistaa eri vuodenaikoina.

Meidän talossa olohuoneen eteläpuolella pilareiden yläosaan kiinnitetty aurinkosuojarimoitus päästää talvella valon sisään auringon paistaessa alempaa, mutta suojaa kesällä yhdessä ikkunoiden aurinkosuojakalvojen kanssa liialta lämmöltä. Aurinko ei pääse rimotuksen ansiosta paistamaan suoraan sisälle, mikä hillitsee lämpötilan nousua sisällä.

Saunan edessä näkösuojana

Terassilla pilareiden tarkoitus on antaa näkösuojaa: tiheä pilaririvistö saunan vieressä suojaa vilvoittelutilaa ulkopuolisten katseilta, kun taas autotallin edustalla pilarit jättävät taakseen auton ja polkupyörät, mikä antaa julkisivulle siistimmän yleisilmeen. Pilarit ovat tiheimmillään saunan ja autotallin edustalla, keittiön ikkunan edessä rytmitys muuttuu väljemmäksi.

Sen lisäksi, että pilarit antavat talolle persoonallista ilmettä, niillä on siis käytännöllisiäkin tehtäviä. Konkreettisin niistä on aurinkosuoja. Rimoitusta suunniteltaessa kannattaakin kiinnittää huomiota siihen, että rimotuksella ja pilareillä on selkeä funktio. Jos ei muuta niin ainakin niitä voi hyödyntää köynnöskasvien tukemiseen. : )

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s