Raksaviikko 4 – kiviset ja soraset

Hui, niin ne viikot vierähtää. Nyt mennään jo viidettä varsinaista raksaviikkoa. Viime viikolla eli neljännellä raksaviikolla tärkein asia oli, että louhinta valmistui ja anturoiden paikkojen kaivaminen alkoi. Lisäksi kävimme keittiökaupoilla, josta kirjoittelinkin jo aiemmin Keititön visiontia ja suunnittelua -kirjoituksessa (klik), ja rakensimme meille kesäkodin ja terassin asuntovaunun eteen. vaunu Louhija sai tosiaan oman osuutensa päätökseen loppuviikosta. Kävimme keskiviikkona tontilla ja silloin tuntui kyllä aika epätodelliselta, sillä koko tontti oli aivan täynnä kiveä. Kiveä oli ihan mahdottoman paljon, ihan kuin Kivisistä ja Sorasista.

Onneksi maaurakoitsijamme on ehtiväinen kaveri, ja hän oli viikonloppuun mennessä taikonut ison osan kivestä pitkin ja poikin tonttia. Viikonlopun aikana maaurakoitsija aloitteli jo anturan kaivamista. Merkkailimme hänelle eilen anturan paikkoja, mutta iltapäivästä huomasimme, ettei tilaa sitten kuitenkaan ollut riittävästi routalevyille. Hänen täytyy siis kaivaa vielä ennen kuin pääsemme varsinaiseen anturanvaluun.

Anturoita kaivaessamme kävi ilmi, että louhijalta oli jäänyt laiskanpaikka juuri anturan alle. Louhijan pitää siis tulla vielä käsipelillä posauttamaan tuo kulma pois, jotta vedet pääsevät valumaan talon alta. Toivottavasti hän hoitaa homman tällä viikolla pakettiin. kollaasi kivi-2 Tällä viikolla maaurakoitsija saa anturan paikat toivottavasti siihen kuntoon, että pääsemme vihdoinkin valuhommiin. Appiukolla alkaa kahden viikon kuluttua vuorotteluvapaa, jonka aikana hän siis auttaa meitä rakentamaan taloa. Olisi hienoa, jos anturat olisivat siihen mennessä valmiit. Ihan lähiaikoina pitäisi varmaan jättää myös tarjouksia ikkunoista, jotta ne on meillä viimeistään elokuussa tontilla. Ikkuna-asia taitaakin olla seuraava isompi selvitettävä asia.

4 vastausta artikkeliin “Raksaviikko 4 – kiviset ja soraset

 1. Karolina//Koti-Blogi

  Huipulta näyttää!!!
  Tuollainen asuntovaunu systeemi on varmasti ihan huippu.
  Minä sanoin jo meidän vuokrakodin irti ja mies uhkaa että saadaan muuttaa pihalle telttaileen lasten kanssa jo talo ei ole vielä valmis.. 😛

  Tykkää

  1. Suvi / Ripaus unelmapulveria

   Oho! Teillä onkin sitten muutto edessä ihan just! Onnea! : ) Meidän oli pakko kehittää joku asumus kesäksi, koska ajoa tontille on tämän hetkisestä kodista suuntaansa reilu puolituntia. Kesälomalla voidaan sitten asustella vaunussa ja ryhtyä suoraan hommiin. : )

   Tykkää

  1. Suvi / Ripaus unelmapulveria

   Sitä kiveä on ihan käsittämättömän paljon. Ei tajuttu ollenkaakn, että sitä tulisi niin paljon. Nyt vaan toivotaan, että puut kestää. Voi olla osa niistä kuolee, kun juuret on syvällä kivien alla. Tontti on noussut nyt varmaan ainakin jo 0,5-1 metrin alkuperäisestä korosta. Hurjaa!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s