Raksaviikko 5

Viime viikko oli tiukka. Se näkyi hidastuneessa postaustahdissakin. Tommi vietti tontilla ensimmäistä kertaa enemmän aikaa kuin kotona, ja viikonlopun jälkeen olimme molemmat ihan rättipoikkiväsyneitä. Vaan eipä se väsy niin kovasti haittannut, kun päälimmäisenä oli suuren suuri onnen tunne siitä, että näki oman kädenjälkensä tuloksen ja sen, miten hommat edistyy, kunhan vaan jaksaa ahkeroida. : )

kollaasi

Alkuviikosta treffasimme Jannen ja Maijan kanssa ja päivitimme kaikkien kuulumiset. Viilenninkonvektori on luultua isompi, mikä valitettavasti tarkoittaa sitä, että se lohkaisee meidän eli yläkerran makuuhuoneesta ja vaatehuoneesta osan pois. Mutta eipä tuolle mitään voi, ja pieni nipistys tilasta varmaan unohtuukin jo pian jo.

Maijan kanssa kävimme läpi myös ikkuna-asioita. Ikkunoiden kilpailutus täytyy aloittaa heti toukokuussa, jotta meillä on loppukesästä ikkunat tontilla. Teimme muutamia päivityksiä Maijan alkuperäisiin suunnitelmiin ja kilpailutus lähtee käyntiin heti, kun hän saa päivitettyä muutokset kilpailutuspapereihin. Täytyy kyllä sanoa, että Maija on ollut meille ikkuna-asiassa (ja toki monessa muussakin asiassa) ihan korvaamaton apu. Ei oltaisi ikinä osattu tehdä ikkunasuunnitelmia ilman häntä. Tiedän Maija, että luet tätä, joten suuri kiitos vielä!

Lisäksi löimme viime viikolla lukkoon eristysratkaisun. Meille tulee seiniin ja kattoon SPU-eristeet. Valinta vaikutti myös pikkuisen pohjaan, jota Maija ja Janne päivittelivät kilpaa viikonlopun aikana. Työhuone ja sen yhteydessä oleva vaatehuone kutistuvat eristeratkaisun vuoksi hieman, mutta SPU:lla saamme talosta sen verran energiatehokkaan, että niiden laittaminen kannattaa ihan ehdottomasti. Kirjoittelen SPU:sta ja sen eduista myöhemmin lisää, kun eristäminen tulee ajankohtaiseksi.

Raksalla maanmuokkaajamme oli viikolla ahkeroinut kivien kanssa ja tehnyt meille yllättäen toisen tien. Ei ollut suunnitelmissa, mutta eipä tuo haittaakaan. Nyt päästään helpommin kulkemaan tontille ja pois sieltä. : ) Onneksi suuri osa kivistä on uponnut pitkin ja poikin tonttia. Olin vielä edellisellä viikolla hieman huolissani asiasta.

Maanmuokaaja oli myös viime viikolla poistanut lisää maata autotallin ja saunan kohdalta, mikä paljasti puutteita louhinnassa. Jouduimme hieman raapimaan päätämme, että mitäs nyt tehdään, mutta eipä siinä kauaa Tommilla nokka tuhissut, kun hän jo käsiporalla veteli meillä 30 reikää uutta louhintaa varten (todistusaineistoa tuossa yllä). Täytyy sanoa, että poraaminen jos mikä on kovaa hommaa! Tommi porasi perjantaina yhteensä kolme tuntia putkeen ja sai aikaan 22 reikää. Mies oli illalla kyllä ihan poikki ja kuumemittarikin taisi näyttää huippurankan päivän jälkeen pikkuista lämpöä. Hurjaa touhua! Hurjaa oli muuten sekin, että appiukko joutui kiipeämään sähkötolppaan sähköasennuksia varten. Iiks!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kivien siirtelyä on tiedossa vielä jatkossakin, vaikka nyt näyttääkin jo ihan valoisalta. Kirjaimellisesti. : )
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tuosta ne anturapohjat viikonlopun aikana pikku hiljaa muodostuivat.

Poraushomman lisäksi viikonlopun tärkein työ oli saada talon anturan pohjat valmiiksi. Paljon lapioimista ja täryttelyä vaatinut homma valmistui kuin valmistuikin eilen illalla puoli ysin aikaan. Se tarkoittaa sitä, että tällä viikolla päästään laittamaan muotteja paikalleen. Jes! Vihdoinkin rakentaminen alkaa konkretisoitua ihan toden teolla. : )

4 vastausta artikkeliin “Raksaviikko 5

    1. Suvi / Ripaus unelmapulveria

      Se on kyllä mahtavaa. Ja sitä on odotettu jo pitkään. Varsinkin kun tehdään itse, valmistelevia vaiheita on niin paljon, että on erityisen palkitsevaa, kun saa jonkun vaiheen valmiiksi. Esimerkiksi juuri sen täryyttämisen. Tai niiden anturamuottien paikalleenlaittamisen.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s