Turkooseja ja muita kylppäriunelmia

Viime aikoina olen kovasti miettinyt pesuhuoneen ja muiden märkätilojen ilmettä. En ole vielä päätynyt mihinkään lopputulokseen, mutta omat suosikit erottuvat jo selvästi. Kaikista eniten miellyttää edelleen turkoosit/eriväriset siniset seinälaatat ja vaaleat tai harmaat lattiat. Tulevan asuinalueemme vesi on kalkkipitoista, mikä käytännössä tarkoittaa sitä, että kylpyhuoneen laattojen on oltava vaaleita.

kollaasi

Saunan ohessa olevan pesuhuoneen kohdalla minua mietityttää myös se, että tilat ovat suoraan yhteydessä pukuhuoneeseen ja kodinhoitohuoneeseen. Olen miettinyt, että pitäisikö lattian olla yhtenäinen koko märkätilaosassa vai vaihtuvatko laatat pesuhuoneeseen mentäessä. Kaikista eniten lattiassa kiehtoo kalanruotokuvio. Se sopisikin kyllä sekä pukuhuoneeseen, kodinhoitohuoneeseen että pesuhuoneeseen.

Seinissä kiinnostaisi ainakin jossain wc:ssä/kylpyhuoneessa kokeilla tiililaattoja. Niissä on jotain sellaista, joka vaan yksinkertaisesti vetoaa minuun. Tosin ehkä saumat saisivat olla valkoiset. Se antaa hivenen raikkaamman ilmeen kuin nuo tummat saumat. Toisaalta, ruskeissa saumoissa taas on jotain hyvin etelä-eurooppalaista, joka sekin kiehtoo.

kollaasi2

Tykkään kovasti myös pienistä mosaiikkilaatoista ja erityisesti isot ja pienet kuusikulmiot miellyttävät. Näitä voisi käyttää tehoseinässä, jos sellaisen päättäisimme ottaa.kollaasi3

Mielenkiintoisia ja silmää miellyttäviä vaihtoehtoja on niin monia, että päätöksen tekeminen tuntuu kovin vaikealta. Ehkä teemmekin niin, että valitsemme jokaiseen vessaan ja kylppäriin erilaisen ratkaisun, jolloin saamme kaikki hienot haaveet toteutettua. : )

14 vastausta artikkeliin “Turkooseja ja muita kylppäriunelmia

 1. Lyde

  Kivoja suunnitelmia! Minä ratkaisin asian niin, että meiltä löytyy noita kaikkia. On tiililadontaa ja kalanruotoa ja kuusikulmaista 😀 Kunnon sillisalaatti, mutta sainpahan kaikki toiveeni 😉

  Tykkää

  1. Suvi / Ripaus unelmapulveria

   Joo, vähän sama ongelma. En aio luovuttaa silti vielä. : ) Yhdellä kaverilla on tosi kivoja turkooseja laattoja lattiassa. Ne ei ehkä ihan ole sellaisia, joista haaveilen, mutta ainakin on olemassa turkooseja lattialaattoja. : )

   Tykkää

 2. N/TillinRaksa

  Ihania vaihtoehtoja ja komppaan Lydeä. Sain myös kaikki haaveilemani (normaalista poikkeavan ladonnan twistillä, jokikivimosaiikkia ja ihanan luonnonkivi kylpyhuoneen. Sillisalaattia tai ei, niin tehän siellä talossa asutte. Yhdenmukaisuutta ja sillä tavalla kestävää ajattomuutta pystyy toki näissäkin erilaisissa ratkaisuissa tekemään sävyvalinnoilla. Mutta kauniilta näyttävät kaikki vaihtoehdot 🙂

  Tykkää

 3. Heini/ Koti7

  Tosi kivoja vaihtiksia! Mä oon kans miettinyt, että mun talossa vois hyvin olla vaikka viisi eri vessaa tai kylppäriä, niin sais toteutettua kaikki kivat ideat!

  Tykkää

  1. Suvi / Ripaus unelmapulveria

   Joo, mä en tiedä mikä siinä on että tykkään erityisesti miettiä noita laattavaihtoehtoja! : D Luulen silti, että meille tulee useampi noista suunnitelmista. Ja voihan niitä myös yhdistää, esim. Pienet turkoosit kuutiolaatat. Vois olla aika kivat. : )

   Tykkää

 4. Satu / Koti Rinteessä

  Hyvältä vaikuttaa suunnitelmat! Monia noista vaihtoehdoista on tullut mietittyä myös itse meidän taloomme. Mielenkiinnolla odotan mihin päädytte! Ja tuo turkoosi on ihanan raikas kylpyhuoneessa, toisaalta myös ajaton!

  Tykkää

 5. J

  Olipas hauska törmätä blogiin, jossa on samankaltaisia haaveita ja toiveita kuin meillä keittiöitä ja värimaailmaa myöten! 🙂 Olen myös mieltynyt turkoosiin ja haaveillut sitä kylppäriin tai vessaan… tai sitten johonkin huoneeseen tehosteeksi. Sopivan (ja sopivan hintaisen..) laatan löytäminen on vaan osoittautunut haastavaksi. Tuo kalanruoto on myös sellainen must have -juttu. Mielenkiinnolla jään seuraamaan teidän projektia! 🙂

  Tykkää

  1. Suvi / Ripaus unelmapulveria

   Hauskaa! Ja hauskaa, että löysit tänne. : ) Itse en yksinkertaisesti pysty vastustamaan turkoosia. Siksi sitä olisi ihana saada just vaikka kylppäreihin. Mennään Tommin kanssa ensi viikolla Laattapisteelle suunnittelemaan kylppäritiloja, niin ollaan sitten varmaan viisaampia tämän suhteen.: )

   Tykkää

 6. J

  Kiva! Samat sanat, jonnekin sitä turkoosia on aivan pakko saada! Tosi mielenkiintoista sitten nähdä mihin ratkaisuun ja värimaailmaan kylppärissänne päädytte. Täytyisi meidänkin lähteä käymään Laattapisteellä tms. kartoittamassa vaihtoehtoja… 🙂 Meidän projekti on vasta aluillaan, mutta blogiin yritän pikkuhiljaa koota kaikki mieleen pulpahtavat ideat: http://kaarnastakoti.blogspot.fi

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s