Raksaviikko 8 ja ajatuksia rakentamisesta

Viime viikko oli todellinen tehoviikko. Tiistaina valettiin anturat ja sunnuntaina melkein koko autotalli oli jo muurattu. Ihan mielettömän hienoa, kun hommat etenevät nyt vauhdilla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Anturoiden valu sujui todella nopsasti. Betoniauto oli tuutannut tavaran muotteihin tunnissa. Muotitkin pitivät hyvin. Ainoastaan niissä kohdissa, joissa ei ollut tukipuuta tai kiveä pitämässä muotteja paikallaan, anturat hieman levisivät. Onneksi pieni kieroisuus ei haittaa, pääasia, että yläpinta on tasainen.

Helatorstain ansiosta saatiin edistettyä autotallin muurausta oikein urakalla. Meidän täytyy käytännössä kantaa kaikki harkot lähelle anturoita, joten hauikset on kyllä aika kipeinä nostamisesta, kottikärryihin lastaamisesta ja kantamisesta. Mutta mitäpä sitä ei tekisi oman talonsa eteen. : )

Talli

Puhuttiin juuri Tommin kanssa, miten monenlaisia vaiheita rakentamiseen liittyykään. Ensin kaadettiin puita ja poltettiin oksia raivokkaasti ja näin jälkeen päin ajatellen se oli kyllä aika rankka vaihe koko rakentamisessa. Muutaman kuukauden jälkeen varmaan ajatellaan, että eipä ollut kovin mukavaa kantaa niitä harkkoja selkä vääränä ympäri tonttia. Mutta kun kukin vaihe on menossa, ei oikeastaan ehdi ajattelemaan, kuinka rankkaa se on. Sitä vain tekee ja onnellisena katselee, kun hommat edistyy.

Päälimmäinen tunne molemmilla on kyllä suuren suuri onnellisuus. On niin ihana rakentaa jotain omaa. Kun aurinko paistaa lämpimästi tontilla, nautin siitä, että saan heittää takin kivelle, kääriä hihat ja ryhtyä hommiin. En ymmärrä, miten joku saa riidan tai jopa avioeron aikaan tällaisesta! Itse nautin niin suuresti käsillä tekemisestä ja ajatus lopputuloksesta motivoi heräämään jokaiseen raksapäivään hymy huulilla.

Toki hommat etenee itserakentaessa kovin paljon hitaammin kuin talopaketin kanssa, mutta meillä tämä tapa sopii. En voisi kuvitella, että olisimme valinneet toisin. Meille on tärkeää, että saamme tehdä itse ja samalla varmistaa, että lopputuloksesta tulee laadukas ja juuri sellainen kuin itse haluamme.

Kukat

4 vastausta artikkeliin “Raksaviikko 8 ja ajatuksia rakentamisesta

 1. Karolina//Koti-Blogi

  Vautsi! Onko sulla siellä jo yrttilaatikotkin kasassa ja täynnä multaa 😉 Huippu nainen!!!

  Niin kiva kuulla teidän reippaasta ja positiivisesta asenteesta. Rakentaminen on huippu elämänvaihde ja jää kyllä mieleen, siitä kannattee nauttia ja saakin olla onnellinen.
  Olen onnellinen teidän puolesta kun teillä on noin hyvä asenne.

  Meilläkin raksa on yhteinen haave ja sen toteutuminen ja itse tekeminen on ollut huippua. Ja jos on joskus väsyttänyt olen muistuttanut kuinka onnellisia olemme kun saamme rakentaa oman kodin!

  Tykkää

  1. Suvi / Ripaus unelmapulveria

   Voi kiitos! Kyllähän noista anturamuoteista oli pakko yrttilaatikot väsätä. Ne sopivat just hyvin siihen tarkoitukseen.

   Ihan samat sanat teille! Ihailen teidän asennetta ja kykyä pyörittää perheen arkea rakennusprojektin ohella. Meitä on kuitenkin vain me kaksi, joten meillä ei ole mitään hätää! : ) Oon ihan samaa mieltä siitä, että tää on niin spesiaalia aikaa, ettei tätä missään nimessä kannata tuhlata turhaan hampaiden kiristelyyn. Itse aion ainakin suositella rakentamista kaikille, koska se on vaan niin superhauskaa! : D

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s