Huonekortti: Työhuone

Vaikka en ole vielä speksaillut talomme sisustusta kovin yksityiskohtaisesti, suurempien linjojen hahmotteleminen on pyörinyt mielessä jo pidempään. Olen keräillyt Pinterestiin kuvia, joista olen napannut ideoita talteen. Ajattelinkin, että nyt voisin esitellä niitä teille huonekorttien muodossa. Aloitetaan työhuoneesta.

 

Kahdeksan ja puolen neliön kokoinen työhuone, johon kuljetaan eteisen kautta, sijaitsee talon pohjoispuolella ainoana huoneena ns. nollakerroksessa. Alakertammehan jakautuu kolmeen tasoon: 0-taso, jolla työhuonekin sijaitsee, 1. taso, jolla sijaitsee ruokailutila ja 2. taso, jolla sijaitsee keittiö, sauna ja kaksi makuuhuonetta. 2. tasolta lähtee myös portaat yläkertaan.

Työhuonetta pienennettiin hiukan tässä ihan vähän aikaa sitten, sillä yläkertaan sijoitettava ilmanvaihtokone vaikutti makuuhuoneen kokoon, mikä puolestaan vaikutti makuuhuoneen alapuolella olevan työhuoneen kokoon. Lisäksi halusimme eteisen vessaan pikkuisen lisää tilaa.

Lattia ja seinät

En tiedä, olenko muistanut täällä blogin puolella edes kertoa, että hankimme jo huhtikuussa koko taloon Parlan saarniparketit. Pohdimme pitkään lattia-asiaa ja kun lopulta päätimme, että valitsemme saarnin, ostimme lattiat alesta saman tien. : ) Taidamme olla aika nopeita käänteissämme, kunhan vaan teemme päätökset. Mutta parketit on nyt tosiaan hankittu (first things first, heh) ja myös työhuoneeseen on tulossa vaalea saarniparketti.

Parla_lattia

Talomme seinistä on pitkälti tulossa valkoiset, mutta olen aikaisemminkin kirjoitellut, että makuuhuoneissa olisi kiva leikitellä väreillä. Työhuoneeseen olen suunnitellut itse asiassa mustaa seinää oven puoleiselle seinälle.

Nuo  Eames Dowel leg side tuolit ovat muuten ihania!

Miten työhuone sisustetaan?

Työhuoneeseen pitäisi periaatteessa saada aika monta toimintoa: työpiste tai kaksikin, ompelu-/askartelupiste, kirjastotilaa ja vierashuone. En oikein vielä tiedä, onko todellisuudessa mahdollista tunkea nuo kaikki samaan kahdeksan neliön huoneeseen, mutta periaatteessa alun perin noita toimintoja on sinne suunniteltu.

Työpisteiden osalta ajattelin ensin, että työpöytä laitetaan huoneeseen ihan perinteiseen tapaan ikkunan alle – samalla tavalla kuin tuohon pohjapiirustukseen on piirretty – kunnes, löysin tämän kuvan (pahoittelen laatua!)

kuva

Siitä sain idea, että myös meillä työpöydän voisi kääntää noin päin. Takaseinälle jäisi silloin vähän enemmän tilaa ja muutenkin tuo on hauskempi ja persoonallisempi tapa sisustaa huone. Pöytä sopisi myös erinomaisesti ikkunan alle noinkin päin. Se ei tosin voi olla mikään ihan jättisuuri, muuten se täyttää koko huoneen.

Muuten sisustuksellisesti työhuoneeseen on mitä luultavimmin tulossa jo tällä hetkellä kotoamme löytyvä string-hyllykokonaisuus. Kirjat haluan kuitenkin ovien taakse piiloon, jotta ne eivät pölyty eli siinä mielessä String ei taida toimia kirjahyllynä. Onneksi meillä ei kovin paljon kirjoja ole ja osan niistäkin hävitin juuri KonMarin oppien mukaisesti, joten ne eivät vaadi valtavaa tilamäärää. Ja jos string ei sovi työhuoneeseen, sille löytyy kyllä paikka muista makuuhuoneista.

Myös tällainen ratkaisu olisi kirjahyllynä hauska ja säästäisi tilaa.

Tommi haaveilee työhuoneeseen sijoitettavasta ”tupakkanurkkauksesta” eli mojovasta nojatuolista ja pienestä pöydästä, joiden ääressä saisi rentoutua. Tupakkanurkka sopisi hyvin kirjaston yhteyteen, mutta kun se tila…

Tilaa työhuoneesta vie myös vaatehuoneen ovi. Siihen olemme suunnitelleet tämän tyyppistä vaneriliukuoviratkaisua, jonka pystyy melko helposti tekemään itsekin ja joka jättää ehkä eniten tilaa sisustukselliseen käyttöön.

Kuten näistä pohdinnoista huomaatte, mitään ihan valmista suunnitelmaa meillä ei vielä ole. Uskon sen kuitenkin muotoutuvan ja selkeytyvän vähitellen. Työhuoneeseen sopivien toimintojenkin uskon asettuvan paikalleen, kun ensin hahmotan, mikä kokoinen huoneesta todellisuudessa tulee. : ) Joten etenemme sisustuksen osalta nyt pikku hiljaa suuresta kokonaisuudesta yksityiskohtiin.

Lisää inspiskuvia blogin Pinterest-sivuilla (*klik*)

2 vastausta artikkeliin “Huonekortti: Työhuone

 1. Niina // Villa Atrapp

  Ihanan pitkällä olet kuitenkin jo suunnitelmiesi kanssa, ja kyllä pinterest on vaan kätevä paikka! Musta seinä näyttää toimivan hyvin, laitoin heti itsekin sen ajatuksen korvan taakse 😉

  Tykkää

  1. Suvi / Ripaus unelmapulveria

   Ehkä sellaiset suuremmat linjat ovat sisustuksen suhteen muotoituneet jo aika hyvin. Yksityiskohtien viilaus on sen sijaan vielä pahasti kesken, mutta niin se varmaan saa ollakin. : ) Ne muotoutuvat sitten vähitellen. Ja joo, musta seinä on mun suosikki tällä hetkellä! : )

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s