Raksaviikot 11 ja 12

Talon muuraus on valmis! Jei, vihdoinkin! Appiukko on tehnyt viimeiset viikot ihan huikeaa duunia. : )

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muurauksessa oli kyllä tosi kova työ. Jos miettii, että anturat valettiin aikalailla kuukausi sitten 12.5. ja muuraus valmistui viime viikolla, työvaiheeseen meni melkein neljä viikkoa. Toisaalta olemme edenneet oikein hyvässä tahdissa, koska meillä ei esimerkiksi ollut muita välineitä harkkojen siirtämiseen kuin kottikärryt ja omat voimat. Olemme Tommin kanssa tyhjentäneet viimeisten viikkojen aikana yli 20 lavaa harkkoja muurattavaksi!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ylemmässä kuvassa näkyy, että olemme muurauksen valmistuttua slammailleet perustuksia sisäpuolelta. Mäntsälä on radon-aluetta, joten myös sisäpuolen slammaus on täällä suositeltavaa. Se toki tuo lisätyövaiheen, mutta aika nopeasti tuo tiimityöllä eteni. Slammaus tarkoittaa siis sitä, kun harkkojen huokoinen pinta peitetään ohuella kerroksella betonia. Slammi toimii myös lämpöeristeenä styroksin lisäksi. Autotalliin Tommi ehtikin jo asentaa styroksit.

kuva2
Ahkeroimme taloon viisteet Tommin kanssa viime viikon tiistaina.

Tommilla alkoi tällä viikolla loma, joten nyt saamme hommiin ihan eri tavalla vauhtia. Perustusten kanssa on vielä muutamia kinkkisiä kysymyksiä ratkaistavaksi ennen kuin täytöt voidaan tehdä. Lähinnä kysymykset liittyvät vesijohtoihin ja viemäröinteihin. Niitä Tommi ja appiukko ovat tänään oikein urakalla pohtineet. Ilmeisesti pähkiminen on tuottanut myös tulosta. : )

Itselleni on vähitellen hiipinyt sellainen olo, että voisimme jo mielellään siirtyä seuraavaan työvaiheeseen. Perustuksia on nyt tehty jo sen aikaa, että toivoisi niiden pikku hiljaa valmistuvan. Toisaalta siinä vaiheessa, kun täytöt on saatu tehtyä, työ on jo ihan hyvässä vaiheessa aikataulua ajatellen. Varsinaisestihan meillä ei ole aikataulua, mutta tavoitteemme on, että meillä on seinät ja vesikatto ennen talvea. Siihen vaiheeseen pitäisi siis kesän loppuun mennessä päästä.

kollaasi
Yrttilaatikot saivat vihdoin asukkeja. : )

2 vastausta artikkeliin “Raksaviikot 11 ja 12

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s