Ideoista keittiökuviksi

Olen pohtinut keittiön kalustusta todella kuumeisesti viimeiset pari kuukautta. Mieli on muuttunut muutamaankin kertaan, mutta nyt olen löytänyt mielestäni tyylikkään, kokonaisuuteen sopivan ratkaisun.

KEITTIÖ
Alakerta jakautuu kolmeen tasoon: olohuone, ruokailutila ja keittiö. Keittiöstä lähtee portaat yläkertaan.

Pohdin alun perin täällä ja täällä, haluanko musta vai valkoisen keittiön ja miten kaapit olisi järkevintä asetella. Aika nopeasti päätin, että keittiöstä tulisi hauska, jos ala- ja yläkaapit olisivat eriväriset. Kaappien asettelu sen sijaan jäi vielä hautumaan.

Suunnitelmissa oli pitkään hankkia mustat alakaapit ja valkoiset yläkaapit. Ajattelin, että väritys olisi kevyt eikä tekisi kokonaisuudesta tukkoista. Skissailin kaikenlaisia kaappivaihtoehtoja ensin (todella hitaasti toimivalla) Ikean keittiötyökalulla ja sitten powerpointissa nähdäkseni, millainen kaappikokonaisuus näyttäisi parhaalta ja olisi kaikkein toimivin. Powerpointin osoittautui käteväksi työkaluksi, jonka avulla oli helppo löytää omat suosikit ja käytännöllisimmät ratkaisut.

Powerpoint-suunnitelmieni perusteella pyysin Maijaa lisäämän suosikkimme talon 3D-malliin. Oli aika yllättävää nähdä, miten erilaiselta suunnitelmat näyttivät kokonaisuudessa verrattuna powerpoint-skisseihini, joihin olin ollut tyytyväinen ja ajatellut, että lopullinen valinta oli jo lyöty lukkoon.

Onneksi meillä oli mahdollisuus nähdä keittiösuunnitelmani kokonaisuudessa, sillä yksikään niistä ei oikein tuntunut istuvan isoon tilaan. Valkoinen hukkui kokonaisuuteen ja runsaampi yläkaappirivistö näytti todella raskaalta. Siksi pyysinkin Maijaa vaihtamaan vielä värit niin päin, että alakaapit ovat valkoiset ja yläkaapit mustat. Ja voilá, siinä se on: meidän tuleva keittiö!

KEITTIÖ
Alakaappien tasot jäivät vahingossa erivärisiksi, mutta tämä näyttää oikeastaan aika hyvältä. En tiedä, pitäisikö nämä jättää näin ihan lopullisiinkin suunnitelmiin. : )

Olen aivan rakastunut tähän suunnitelmaan! Kokonaisuus on juuri niin skandinaavisen tyylikäs kuin olin odottanutkin ja silti kaikki toiminnallisuudet ovat juuri niillä paikoilla, joihin olen ne suunnitellut. Ja mikä tärkeintä keittiö näyttää upealta sekä olohuoneesta, yläkerrasta että itse keittiöstä katsottuna. Keittiöstä tuli ihan huomaamatta ison tilan katseenvangitsija. : )

P.S. Saimme Puustellilta keittiön suunnittelukuvat jo toukokuussa, mutta ne on tehty vanhojen ideoiden mukaan, joten ne eivät vastaa ollenkaan nykyisiä suunnitelmia. Täytyy varmaan käydä päivittämässä ne kesän jälkeen uusiin, jotta saamme totuudenmukaisemman kuvan tarjouksesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s