Asuntomessut kutsuu sisustajaa

Rakentajien ja sisustajien kesän ykköstapahtuma on varmasti Asuntomessut. Itse olen ainakin jo muutaman viikon fiilistellyt ja odottanut niitä kuin kuuta nousevaa. Hauskaa messuissa on tänä vuonna se, että ne pidetään ihan naapurissa eli Vantaan Kivistössä, ja paikan päälle pääsee vaikka junalla!

Asuntomessukuumeeseen auttaa aina Dekon virallinen asuntomessuluettelo. Se onkin selattu jo muutamaan kertaan huolellisesti läpi ja olen laatinut sen perusteella oman messureitin. Yleensä emme kierrä Asuntomessuilla joka kohdetta, vaan etukäteen valitut mielenkiintoisimmat kohteet. Tällä tavalla säästämme aikaa, hermoja ja jalkoja. : )

Tämän vuoden asuntomessureitti koostuu seuraavista kohteista:

Kohde 4, Puumera, Kiihko

Tämä mielenkiintoinen kohde säväyttää erilaisuudellaan.  41 ja puolen neliön kokoiseen kerrostaloasuntoon on luotu valoistallaatioita, jotka tutkivat erilaisten valojen ja värien käyttöä tilassa. Kuulostaa mielenkiintoiselta!

Kohde 12, Desinger 93

Dekon kuvien perusteella mielenkiintoinen kohde, jossa on käytetty kivoja värejä. Keittiön välitilan kalanruotolaatoitus kiinnostaa.

Kohde 13, Desinger 167

Samassa linjassa edellisen kanssa: kivat värit ja kiinnostavat yksityiskohdat. Erityisesti kylpyhuoneen lattialaatoitus säväyttää.

Kohde 14, Kontio Harunire

Suomalais-japanilaisen pariskunnan koti, joka on esitelty myös tarkemmin Dekon sivuilla. Moderni hirsitalo, jonka sisustuksen harmonian voi aistia jo kuvista. Tämä lukeutuu yksiin ennakkosuosikeista.

Kohde 16 A, Potius Isokivi A

Deko-lehden kohde, jonka sisustus on modernin tyylikäs. Tässä kohteessa on kivoja yksityiskohtia, kuten messinkiset hanat. Erityisen kiinnostava on ylimmäisessä kuvassakin vilahtava keittiö ja marmorinen roiskesuoja. Yksi ennakkosuosikeista.

Kohde 18, Honka Savukvartsi

Upea talo, jonka sisustus ei kuitenkaan herätä oikein minkäänlaisia tunteita. Tämä on oikeastaan ainoa kohde, joka kiinnostaa minua puhtaasti arkkitehtoonisessa mielessä.

Kohde 19, Vivola

Dekon esittelykuvien perusteella tässä kohteessa on aivan upeaa puunkäyttöä! Kohde kiinnostaa myös erityisesti portaikon vuoksi, sillä se näyttää kuvien perusteella olevan ihan samanlaiselta kuin mitä meille on tulossa. Tämä on kolmas ennakkosuosikki.

Kohde 20 A, Kristallikuutio

Kuvien perusteella kivannäköinen koti. Ei mitenkään erityisen säväyttävä, mutta ihan kiva. Ruokapöytä on asetettu tässä kohteessa haukasti keittiön jatkeeksi. Miltähän se näyttää käytännössä?

Kohde 20 B, Kristallikuutio

Edellisen kohteen pari. Näyttää kivalta kuvissa, mutta edellisen tavoin ei kuvien perusteella vaikuta mitenkään erityisen mielenkiintoiselta. Lisätään kuitenkin listalle edellisen pariksi.

Kohde 21, Profin house

Hauskoja puuhuonekaluja, jotka kiinnittivät messuluettelossa huomioni. Siksi myös tämä kuuluu messureitilleni.

Kohde 22, Lakkalaine

Modernin tyylikäs kohde, jossa hieman erilaisempi pohjaratkaisu. Ehdottomasti listalle.

Kohde 30, Villa Falken

Kuvien perusteella todella mielenkiintoisen oloinen kohde. Tyylikästä skandinaavista sisustusta. Me like! Ulkomuoto tosin ei puhuttele juurikaan, mutta silti, yksi ennakkosuosikeista.

Kohde 31, Lammi-kivitalo Casa del Lemon

Suomalais-meksikoloisen perheen koti. Hauskoja, värikkäitä yksityiskohtia, jotka varmasti erottuvat muista kohteista. Tätä odotan mielenkiinnolla.

Kohde 33, Hevi kivitalo Panthera tigris

Huomio kiinnittyy saman tien saunassa käytettyyn upeaan haapapäreeseen. Tämä on pakko nähdä livenä!

Kohde 37, Terca Tiger

Ulkomuodolta ja sisustukselta muista kohteista eroava koti, jossa on rohkeasti otettu käyttöön valtavirrasta poikkeavia ratkaisuja. Tämä kohde voi olla joko todella jees tai sitten aivan no no. We’ll see.

Kohde 39, Kastelli

Tyylikäs kokonaisuus, jossa kivoja yksityiskohtia. Ei mitenkään erityisen säväyttävä, mutta rauhallinen tyylikkyys ansaitsee paikan reitilläni.

Siinäpä se. Näiden perusteella lähdetään piakkoin messuilemaan. Jos aikaa jää, kierrellään myös muita kohteita, mutta pääasiassa mennään kuitenkin tämän mukaan. : ) Miltä sun Asuntomessureitti näyttää?

Kuvat: Asuntomessut.fi

3 vastausta artikkeliin “Asuntomessut kutsuu sisustajaa

 1. Essi // Koti rakennetaan tunteella

  Meillä ollut myös sama strategia aikaisempina vuosina, eli ei koko kakkua kerralla, mutta nyt nälkä on kasvanut ensimmäisen messuvierailun jälkeen ja yritetään käydä varmaan melkein kaikki. Tavallisimmat valmispakettitalot voidaan sivuuttaa, sillä niistä en saanut mitään irti. Tulethan tekemään raportin käynnistänne, odotan sitä innolla!

  Tykkää

  1. Suvi / Ripaus unelmapulveria

   Ehdittiinkin jo käväistä messuilla ja kyllä mekin useampi kohde kierrettiin, kuin mitä reitilläni oli. : ) Ei ihan kaikkia kuitenkaan, ja se oli ihan hyvä ratkaisu. Ehdottomasti kirjoitan messukäynnistä. Se on listallani toisena viime viikon raksakuulumisten jälkeen. : )

   Tykkää

 2. Paluuviite: Raksaviikko 19 debriefing | Monosilla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s