Raksaviikko 16

Vieläkin mennään viikko jäljessä näissä kuulumisissa, kun illat kuluvat edelleen ahkerasti raksalla. Olemme molemmat aloittaneet jo työt,  mutta palataan vielä hetkeksi toiseen lomaviikkoon eli raksaviikkoon nro 16. Tuon viikon ohjelma koostui lähinnä saunan perustusten tekemisestä, mutta saavutimme viikon aikana myös yhden merkittävän merkkipaalun. : )

Viikko alkoi saunan anturoiden valamisella. Jo kertaalleen talon valamisessa käytetyt anturamuotit hoitivat homman myös saunan muotteina, ja valu oli jälleen nopeasti valmis.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tässä valmistellaan vielä anturamuotteja seuraavan päivän valua varten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Saunan anturan lisäksi olimme valmistelleet valuauton tuloa varten vanhoista anturamuoteista myös muotteja terassin perustuksiin tulevia ”stinttejä” varten, kuten me niitä kutsumme. Kyseessä on siis terassin alle tulevat betonineliöt, joista osa oli tarkoitus valaa saunan valun yhteydessä.

Tommi oli tarkoituksella tilannut vähän ylimääräistä betonia, mutta yllättäen sitä olikin saunan valun jälkeen aika paljon jäljellä, ja meidän piti äkkiä keksiä, miten saamme lisää muotteja. Hätä keinot keksii, ja appiukko äkkäsi onneksi, että Leca-harkot ovat juuri oikean kokoisia. Niinpä asettelimme niitä muovien päälle neliön muotoon, ja Tommi väänsi terästä stinttien sisään vahvistukseksi kuin liukuhihnalta. Meillä oli tuona päivänä ONNEKSI apukäsiä enemmänkin, sillä saimme juosta sinne ja tänne, jotta saimme betonin ajoissa muotteihin. Alun perin olimme tehneet viisi muottia, mutta lopulta betonia oli niin paljon, että saimme valmiiksi kaikki tarvittavat 14 stinttiä. Se on erinomainen asia tulevaa terassin tekoa ajatellen. : )

Tiistaina Tommi joutui keskeyttämään lomansa hetkiseksi ja tekemään yhden työpäivän. Me puolestaan valmistelimme appiukon kanssa saunan muurausta vesisateessa. Päivän päätteeksi kävin vielä valitsemassa saunan takana olevasta viimeisestä kivikasasta sopivia liuskekiviä tulevalle pihallemme. Uhrasin ehkä ensimmäisen ajatuksen pihasuunnittelulle tuona päivänä.

Viikon kääntyessä kohti viikonloppua saimme taas lisää apukäsiä, kun sekä minun veljeni että Tommin veli J, joka toimii rakennesuunnittelijanamme, aloittivat saunan muurauksen tekemistä. Toinen teki betonia ja toinen muurasi.

Juho
Minunkin veljeni pääsi rakennusmestarin apupoikana kokeilemaan muuraamista.

Myös toisaalla tapahtui, sillä saunan perustusten valmistuessa me pääsimme appiukon kanssa valmistelemaan autotallin rungon pystytystä. Yksi päivä meni alajuoksujen tekemiseen, mutta viikonloppuna pääsimme VIHDOIN JA VIIMEIN pystyttämään runkoa! Oli ihan mieletön fiilis siirtyä seuraavan työvaiheeseen ja päästä vihdoin ylöspäin. Rungon pystytys on niin ihanan konkreettista ja näkyvää tekemistä, että sitä odotettiin jo kovasti. Itse asiassa olimme kaikki niin innoissamme uuteen työvaiheeseen siirtymisestä, että kaksi ensimmäistä tolppaa meni vähän metsään, ja ne piti myöhemmin ottaa alas. : ) Muutaman harjoitustolpan jälkeen saimme koko rungon kuitenkin pystyyn yhdessä päivässä ja appiukko viimeisteli ikkuna- ja oviaukot toisen päivän aikana. Nyt autotalli odottelee kattotuolien asennusta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s