Raksaviikot 20 ja 21

Heipä hei pitkästä aikaa! Onkin ollut jo kova ikävä bloggailemaan. : ) Illat kuluvat edelleen tiivisti raksalla ja muutama edellinen viikko on hurahtanut kattotuolien parissa. Talon ulkomuoto muuttui taas kertaheitolla, kun tuolit saatiin viime viikolla katolle. Ihan huimaa muuten, että ollaan rakennettu jo yli 20 viikkoa. Kaksikymmentä! En millään meinaa uskoa sitä todeksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kattotuolien asennukseen kului yllättän paljon aikaa. Ensin ne piti valmistella nostoa varten, sen jälkeen nostaa paikalleen ja noston jälkeen vielä kiinnittää huolellisesti. Ihan aluksi naulasimme kattotuoleihin pitkät rimat molemmille puolille, joihin puolestaan niittasimme aluskatteen. Työvaihe oli huomattavasti helpompi tehdä maassa, vaikkakin vei jonkin verran aikaa, sillä kattotuoleja oli yhteensä 30 ainoastaan talo varten.

Kun aluskatteet oli saatu valmiiksi, kattotuolit nostettiin nosturin avulla paikoilleen. Nostoon kului aikaa noin 6 tuntia, kun tuoleja kiinnittämässä oli viisi miestä ja muutama nostoliinoja edestakaisin juoksuttava apuri. Nyt viimeisen viikon aikana aikaa on puolestaan kulunut kattotuolien tukemiseen ja suoristamiseen, mikä on tietenkin tärkeä osa katon rakennusta.

Koko tämän kattotuolivaiheen ajan minusta on jotenkin tuntunut, että meidän olisi pitänyt saada paljon enemmän aikaiseksi, vaikka kattotuolit on jo todella hyvin ja niiden ansiosta talo edistyi taas ison askeleen. Olen huomannut käyväni kärsimättömäksi ja odottavani asioiden tapahtuvan kiihtyvällä tahdilla. En millään malttaisi odottaa talon valmistumista ja siksi huomaan hoputtavani ja yrittäväni tehostaa tekemistä koko ajan.

Todellisuudessa olemme hyvässä vauhdissa ja lähellä tavoitettamme siitä, että meillä on syyskuun puoleen väliin mennessä vesitiivis katto ja tuulensuojalevyt paikoillaan. Ja itse asiassa noin kuukauden kuluttua tahti vieläpä hiljenee appiukon palatessa töihin. Minun onkin ollut nyt pakko vaan malttaa mieleni ja jaksaa edelleen kärsivällisesti ja rauhallisesti työstää jokainen työvaihe huolella valmiiksi, jotta ei satu virheitä, joita täytyy sitten korjata (ja johon kuluu tuplasti enemmän aikaa!). Uskoa en ole projektiin menettänyt, mutta haluaisin jo kovasti saada valmista! : D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen muuten ajatellut, että vaikka en ehtinyt kirjoittaa Asuntomessuista sinä aikana, kun ne olivat auki, kokoaisin silti pienen blogipostaussarjan sisustussuosikeistani ja ideoista, joita bongasimme omaan taloomme. Mitä mieltä olette, kiinnostaisi teitä lukea Asuntomessuilta saamistani ideoista? : )

P.S. Olemme lisänneet blogin sivupalkkiin Raksakirppis-sivun. Myymme siellä tarpeettomaksi käynyttä käypää rakennustavaraa. Kirppisasioissa meihin saa yhteyden sähköpostilla osoitteessa ripausunelmapulveria@gmail.com tai blogin Facebook-sivujen kautta.

4 vastausta artikkeliin “Raksaviikot 20 ja 21

 1. Niina // Villa Atrapp

  Tottakai kiinnostaa lukea, toisen saamista ideoista voi vielä itsekin saada ideoita 🙂 Nostan kyllä hattua teidän tavalle rakentaa, tsemppiä! 🙂

  Tykkää

 2. Essi // Koti rakennetaan tunteella

  Hyvä tsemppi päällä! Kyllähän se kestää kun itse tekee. On toki turhauttavaa kun näkee vaikka elementeistä tulevien talojen nopeuden… Mutta ajattele, että te olette olleet mukana tekemässä ihan kaikkea itse! Kyllä sitä kiikkustuolissa kelpaa muistella 😉

  Asuntomessupostaukset kiinnostaa vaikka messut on ohi. Muut löytää aina niitä eri kuvavinkkeleitä 🙂 Meillä muuten samanmoinen aikatauluhaave, eli josko ne kattotuolit saisi paikoilleen syyskuun aikana ja siitä sitten katon päälle asap. Viittä miestä meillä ei kyllä tule olemaan töissä varmaan kertaakaan… Saa nähdä ollaanko liian kunnianhimoisia tuon aikataulun suhteen…

  Tykkää

  1. Suvi / Ripaus unelmapulveria

   Kiitos! Itse asiassa olemme kyllä aika tyytyväisin siihen, miten olemme edenneet. : ) Välillä tulee vain hievoinen uskonpuute. Yleensä se menee onneksi aika nopeasti ohi. : )

   Ja kiva, että Asuntomessujen jutut kiinnostavat. Teen suosikeistani pienen postaussarjan. : )

   Ja tsemppiä teille myös! Toivottavasti aikataulunne pitää. : )

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s