Kontio Haruniren harmonia viehätti

Asuntomessujen ehdottomiin suosikkeihini kuului kohde numero 14 , Kontio Harunire. Suomalais-japanilaisen pariskunnan hirsitalossa oli todella kaunis sisustus, miellyttävät värit ja ihanan harmonin tunnelma – todellinen feng shui -koti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kontio Haruniressä huomio kiinnittyi ensimmäisenä upeisiin hirsiseiniin ja kauniiseen kattoon. Saimme Tommin kanssa molemmat niiden ansiosta hirsi-innostuksen. Jos joskus rakennamme kesämökkiä tai muuta kakkostaloa, siitä tulee ehdottomasti hirsitalo! : )

Kohteessa juttelimme myös Kontion edustajan kanssa. Hän kertoi, että yrityksen toimintatapaan kuuluu aina suunnitella talo kokonaisuutena. Se tarkoittaa muun muassa, että pintojen, ikkunoiden listojen, kylpyhuoneiden ja kiintokalusteiden väritykset sovitetaan yhteen. Edustaja kertoi, että Kontio Haruniren omistajat olivat aivan erityisesti panostaneet täydelliseen yhteensopivuuteen ja se kyllä näkyi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kontio Haruniresta saimme ideoita myös omaan taloomme. Olen pitkään miettinyt, että haluaisin kiintokalusteisiin jonkinlaisen vähän peruskaapeista poikkeavan vaihtoehdon. Kiintokalusteet ovat kuitenkin näkyvällä paikalla huoneessa, joten olisi hienoa, että ne olisivat muun sisustuksen lisäksi kauniita katsella.

Kontio Haruniressä oli käytetty kiintokalusteissa Kontion omaa keväällä lanseerattua Kontio Living -mallistoa. Mallisto oli tosi kaunis ja tyyliltään juuri puutaloon sopiva. Ajattelimme ehdottomasti pyytää Kontio Livingiltä tarjouksen kiintokalusteista, kun se tulee ajankohtaiseksi. Tarkoituksena on myös selvittää, millainen vaihtoehto Kontio Living olisi keittiön toimittajana.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yksi hauska yksityiskohta löytyi keittiöstä.  Kohteen keittiötasona oli hyödynnetty kotioloissa vielä harvinaista, ravintoloista tuttua terästasoa. Pelkkä terästaso tuntuu kotioloihin itsestäni ainakin liian kolkolta, mutta Haruniressä se oli yhdistetty työtason molemmista päistä pieneen puutasoon. Yhditelmä toimi todella hyvin, sillä puu pehmensi kovaa terästä, joka puolestaan on huomattavasti puuta helpompi pitää puhtaana. Hauska idea!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2 vastausta artikkeliin “Kontio Haruniren harmonia viehätti

 1. Essi // Koti rakennetaan tunteella

  Hirsitaloissa on tosiaan ihan erityinen tunnelma. Mekin pohdimme hetke aikaa hirttä rakennusmateriaalina, mutta se kun ei ole halvimmasta päästä, eikä energiatehokkuusluvut ole kovin mairittelevia niin luovuttiin siitä sitten melko aikaisin.

  Terästaso on tosiaan helppo pitää puhtaana muruista, mutta naarmuuntuu myös helposti. Itse vältän terästä myös altaassa, sillä minulle on jäänyt kammo edellisen asunnon naarmuungtuneesta ja tummuneesta altaasta. Siksi meille tulee ehdottomasti musta komposiittiallas.

  Tykkää

  1. Suvi / Ripaus unelmapulveria

   Jep, siksi mekin mietittiin, että se voisi olla vaihtoehto loma-asunnolle, jonka voi rakentaa sitten, kun on vanha ja rikas! ;D

   Hyvä huomioi tuo, että teräs naarmuuntuu helposti! Altaassa se ei ehkä haittaa niin paljon, mutta pöytätasolla naarmut kyllä harmittaisivat.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s