Raksaviikot 22 ja 23 – Kattoviikot

Viime viikkoa edeltäneet viikot pitivät sisällään raivokasta katon tekoa. Meillä oli appiukon apuna näinä viikkoina kylältä tuttu rakennusmies, jonka ansiosta katto saatiin viime viikon alussa vesitiiviiksi. Nyt olemme siis katon suhteen täysin aikataulussa, mikä vieritti pienen kiven sydämeltä. Vielä pitäisi saada ne tuulensuojalevyt paikalleen, jotta olisimme syksyn tavoitteessamme. Se homma on aikataulutettu ensi viikonlopulle.

kollaasi2

Kattotuolithan nostettiin paikalleen raksaviikolla 22. Sen jälkeen alkoi yläjuoksujen ja poikasten tai vasojen (miten niitä nyt haluaa nimittää) kiinnittäminen. Tämän appiukko ja työmies hoitivat todella ripeästi. Homma vei kahdelta mieheltä reilun viikon, kun välissä piti rakentaa telineitä ja siirtää toisia jne. Poikaset valmistuivat juuri parahiksi niin, että elokuun viimeiseksi viikonlopuksi kattotalkoisiin pyydetty porukka pääsi nostelemaan ja kiinnittämään kattolevyjä paikalleen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meillä katon rakenne on hieman poikkeuksellinen siinä mielessä, että levyjen päälle asennettiin viime viikon alussa vielä bitumikermi, minkä päälle pelti vasta tulee. Tämä johtuu siitä, että saunalle saakka jatkuvan katon kulma on niin loiva, ettei pelkää peltikatto olisi riittänyt. Siksi jouduimme asentamaan myös huova. Mutta sekin on jo hienosti paikoillaan, mikä tosiaan tarkoittaa sitä, että katto pitää vettä.

Poikasten valmistelun jälkeen levyjen asentaminen koko kattoon vei koko lauantaipäivän ja hieman sunnuntaista. Tosi nopea homma siis. Maanantaina saatiin puolestaan huovat koko kattoon paikalleen ja ehdittiin Tommin kanssa iltavuorossa aloittaa jo rimojen laittamistakin. Rimotuksen appiukko sai valmiiksi tiistaina. Toisin sanoen sen jälkeen, kun poikaset oli saatu valmiiksi, katto oli valmis yhdessä hujauksessa. Helppoa, kun heinänteko! ; )

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s