Raksaviikot 24-26

Ensimmäistä kertaa on pakko vetää kolme raksaviikkoa yhteen, muuten en kerta kaikkiaan pysy itse perässä, mitä kaikkea olemme saaneet aikaiseksi. Meillä on ollut ihan hurja tahti tekemisessä. Kaikki illat kuluvat nyt raksalla, että saamme kaiken valmiiksi ennen talvea. Edellisinä viikkoina olemme ottaneet todellisen spurtin kattojen ja levytysten osalta, ja kolmessa viikossa talo on edistynyt todella hienosti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Talo

Edellisten raksakuulumisten aikaan taloon oli juuri saatu katto valmiiksi. Sittemmin olemme levyttäneet melkein koko talon. Meillä oli muutama viikonloppu sitten levytystalkoot ja saimme lauantain ja sunnuntain aikana levytyksen niin pitkälle valmiiksi, kuin se tässä vaiheessa oli mahdollista. Jouduimme jättämään osan talon takaosasta levyttämättä, sillä saunan eteen on tulossa katettu terassinosa, joka täytyy ensin saada valmiiksi, ennen kuin levytykset voidaan viimeistellä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Autotalli

Myös autotalli on edistynyt hurjasti sitten viime kuulumisten. Viimeksi autotallissa oli ainoastaan runko pystyssä ja kattotuolit nostettu kaivurin avulla odottamaan asennusta. Nyt autotallin katto on lähes kokonaan valmis, se odottaa vain katoksen tekemistä talon puolelle, ja levytyksetkin tosi pitkällä. Käytännössä autotallista puuttuu enää (samoin kuin talosta) levytysten päälle tulevat rimat. Muutama kulma kaipaa myös vielä villaa ja ikkunoiden aukot on puhkaistava, mutta nämä ovat pieniä viilauksia kokonaisuudessa.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sauna

Kuluneen kolmen viikon aikana eniten on tapahtunut saunan osalta. Itse asiassa koko rakennus on noussut pystyyn ja katto valmistunut kokonaisuudessaan. Saunarakennus valmistui todella nopeasti, kun rungon pystytystä ja katon tekoa oli harjoiteltu jo talon ja autotallin kanssa. Yksi hujaus vain ja seinät olivat pystyssä.

Saunaa emme ole vielä levyttäneet, sillä juuri nyt meillä on työn alla saunan eteen tulevan katetun terassiosuuden valmistelu. Levytämme saunan vasta sitten, kun terassin katto on saatu valmiiksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Näinä kuluneina viikkoina olemme saaneet monena iltana todistaa, miten loistavalla paikalla sauna ja tuleva terassi ovat, sillä ilta-aurinko laskee juuri oikeassa kulmassa terassiin ja saunaan nähden. Täällä tullaan viettämään vielä monen monta kaunista kesä- ja syysiltaa. Niitä odotellessa! : )

5 vastausta artikkeliin “Raksaviikot 24-26

 1. Essi // Koti rakennetaan tunteella

  Siis ihan älytön tahti. Ja ei voi kuin ihailla miten hieno talo (ja muut rakennukset) teille on nousemassa. Keep the pace!

  Lisäkommenttina, että voi että mä en tykkää tästä wordpressistä, kun aina kommentoidessa (jos haluaa saada sun vastauksesta ilmoituksen) joutuu erikseen hyväksyä sähköpostiin tulevan varmistuksen kommenttien tilauksesta. Onko sen kiertämiseen joku keino?

  Tykkää

  1. Suvi / Ripaus unelmapulveria

   Vielä vastauksena, että sähköpostiseuranta on Worpressissä mahdollista ottaa pois päältä, mutta luulen että silloin ilmoitusta uudesta kommentista ei saa ollenkaan… Eli taidan nyt kuitenkin pitää sen siellä kommenttiosiossa vaihtoehtona. Toivottavasti siitä ei ole kovasti liika vaivaa. : )

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s