Huonekortti: Eteinen

Edellisestä huonekortista onkin ehtinyt vierästää muutama hetki, joten lienee sopiva aika palata jälleen niiden pariin. Yksi syy siihen, miksi en ole kirjoittanut eteisestä huonekorttia aiemmin on se, että olen halunnut rauhassa sulatella ja makustella parhaita vaihtoehtoja tilaan. Minulla ei nimittäin pitkään aikaan ollut minkäänlaista visiota eteisen sisustuksesta. Nyt se on hieman kirkastunut, mutta ei ole vieläkään ihan niin selkeä kuin haluaisin… Lisäksi haluan edetä näissä huonekorteissa loogisessa järjestyksessä eli vaikka esimerkiksi keittiön sisutusratkaisut on jo selvillä, haluan kirjoittaa ensin ennen sitä olevista huoneista. Ja siksipä nyt siis vuorossa eteinen:

7,5 neliö kokoisessa eteisessä yhden suuren haasteen sisustukselle asettaa se, että tilassa on itse asiassa neljä ovea: ulko-ovi, vessan ovi, työhuoneen ovi ja kulku olohuoneeseen. Olen pyöritellyt päässä eteisen toiminnallisuuksia ja sitä miten ne olisi järkevää sijoittaa ovet huomioiden.

Maija on järkevästi piirtänyt jo melko varhaisessa vaiheessa kaapistot pikkuvessaa vastapäätä ja tähän ne myös tulevat. Kaapistoiksi aiomme hankkia mitä luultavimmin ihan perus peiliovikaapin, sillä se on kaikessa tylsyydessään yksinkertaisesti käytännöllisin ratkaisu. Aina sitä vaan kaipaa isoa peiliä, josta voi katsastaa vielä viime hetkellä, että look on kunnossa. :

Mietin kaapiston kohdalla että olisiko kivempi, että ovet olisivat yksiväriset, kuten esimerkiksi Musta ovi -blogin ihanassa kodissa. En ole vielä ihan lyönyt lukkoon lopullista päätöstä, sillä eteisen oikeassa alakulmassa olisi aika kiva paikka isolle seisovalle peilille. Toisaalta peiliovet suurentaisivat tilaa. Toisaalta yksiväriset olisivat ehkä tyylikkäämmät.. Toisaalta ja toisaalta. : ) Tällaista tämä sisustusratkaisujen kanssa pulaaminen on. : )

Kuva lainattu Musta ovi -blogista: mustaovi.blogspot.fi

Tuota eteisen oikeaa alakulmaa olen miettinytkin sitten enemmän. Ensin pohdin, että haluaisin siihen talon ainoan tapetoidun seinän ja ehkä se siinä voisi ollakin, mutta sitten yhtäkkiä keksin että tuohonhan sopii se haaveilemani turkoosi seinä! Meillä oli edellisessä asunnossamme turkoosi seinä eteisessä, ja se oli kyllä ihan paras koko kämpässä. Periaatteessa seinällä voisi olla tapetti, mutta jos maalaisimme sen yksiväriseksi turkoosilla maalilla, voisimme ripustaa seinälle yhden taulun, joka sointuu värillisesti täydellisesti turkoosin kanssa. Sama taulu oli meillä edellisen asunnon turkoosilla seinällä ja se sopi siihen paremmin kuin hyvin. Taulu pääsisi paraatipaikalle.

Lisäksi olen ajatellut, että tuolle seinälle (siis ”vessaseinälle” eli ulko-ovea vastaapäätä oikealle jäävälle seinäosuudelle) sopisi taulun lisäksi seinään kiinnitetyt naulakot, kuten Munnon Dotsit. Niihin saisi käyttötakit ja -laukut kätevästi roikkumaan. Ikkunan alle voisi puolestaan sijoittaa pienen penkin, sitäkin nimittäin usein eteisessä tarvitaan. Lisäksi meillä on pieni 50-lukulainen yöpöytä, jonka paikka on ollut meillä aina eteisessä. Toisaalta se on kätevä, kun siihen saa laskettua avaimet ja muut pienet taskuissa kulkevat tavarat, mutta toisaalta taas se kerää tavaraa, joka ei kulkeudu koskaan omille paikoilleen.. Yöpöydän kohtalo onkin vielä mietinnässä ja lopulliset päätökset tehdään varmasti vasta eteisen valmistuttua.

Tällaista inspiraatiota olen ulko-ovea vastaapäätä olevalle seinämälle ja sen sisustukselle hakenut

Uusimpana ideana sain inspiraation tästä kuvasta:

Rakastan itämaisia mattoja ja tuota isoa peiliä! En vain tiedä, sopiiko tällainen tyyli taloomme vai onko tämä sitten kuitenkin enemmän vanhan kerrostaloasunnon tyyliä..?

Seinämateriaaliksi eteiseen tulee tuon värillisen seinän lisäksi ihan valkoinen maali. Lattia puolestaan laatoitetaan. Luulen, että valitsemme lattiaan jonkin harmaan sävyisen laatan. Tuossa ylimmässä peiliovikaappikuvassa on itse asiassa aika kivankokoiset laatat, ehkä pääsymme sellaisin. : )

4 vastausta artikkeliin “Huonekortti: Eteinen

 1. Scilla

  Kivoja ideoita! Meille tulee eteiseen myös liukuovikaappi, ja olemme ajatelleet laittaa siihen peiliovet Witka Wood -kehyksillä. Jonkin peilin tosin sijoitan varmaan toisaallekin eteiseen, mutta ei niitä peilejä kai koskaan ole liikaa. 🙂 Ollaan ajateltu myös ostaa jostain kirpparilta vanha lipasto eteiseen, tykkään yhdistää uutta ja vanhaa. 🙂

  Tykkää

  1. Suvi / Ripaus unelmapulveria

   Joo, mulla on ihan sama. Vanhan ja uuden yhdistelmä viehättää. Erityisesti tykkään funkkis-huonekaluista ja niitä onkin kertynyt meille jo jonkin verran. : ) Itse en ole vielä päässyt niin pitkälle, että olisin selvittänyt liukuovien toimittajia, joten täytyypä tutustua tuohon Witka Woodiin.

   Tykkää

 2. Niina // Villa Atrapp

  Meille myös tulossa eteiseen peililiukuovet. Ovat hyvin käytännölliset ja avartavat tilaa 🙂 Mutta peili lattiallakin olisi kiva, meille ei vain mahdu. Ja tuo ylimmässä kuvassa oleva laatta on myös kooltaan sitä mitä me haemme. 🙂

  Tykkää

  1. Suvi / Ripaus unelmapulveria

   Jeps, en nyt äkkiseltään osaa sanoa, minkäkoinen tuo laattaa mahtaa olla, mutta näyttää eteisessä oikein kivalta. Kiva kuulla, että muilla on saman suuntaisia suunnitelmia. Toisaalta eteisessä ei ehkä muutenkaan räiskitä niin kovasti sisustuksen suhteen yli, kun tietyt perustoiminnallisuudet on vaan yksinkertaisesti löydyttävä sieltä.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s