Raksaviikot 27-28

Meillä on just nyt meneillään koko raksan tähän mennessä intensiivisin puristus, nimittäin lattiat. Ensimmäinen oikea deadline lähestyy uhkaavasti, kun lattialämmityksen asennus tehdään ensi viikon perjantaina. Kaikki illat ovatkin kuluneet nyt tiivisti raksalla lähes joka ilta puoli kymmeneen saakka styroksien asennuksen ja putkistojen parissa. Harmittaa ihan hirveästi, etten ole ehtinyt blogin puolelle päivittämään kuulumisia ennen kuin nyt! Onneksi pian helpottaa, kun lattiat saadaan valmiiksi, ja pääsen takaisin normirytmiin. Yrittäkää siihen asti ymmärtää. : )

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Luulen, että olen jossain vaiheessa mennyt myös totaalisen sekaisin raksaviikkojen laskennassa. Raksalla muutamankin viikon aikana ehtii tapahtua niin paljon, että on oikeasti lähes mahdotonta yrittää muistella, että mitä viikko, saati kaksi sitten on tapahtunut! Kaiken järjen mukaan tällä viikolla mennään kuitenkin raksaviikkoa 30. Edelliset viikot ovat siis vielä kahdenkympin puolella. Eli vaikka numerointi on saattanut muutaman edellisen postauksen kohdalla heittää, nyt ollaan kartalla. : ) Vedän nyt siis yhteen viime viikkoa edeltäneet viikot. Niiden aikana saimme ulkohommat pakettiin.

Tärkein edistys viimeisten ulkoviikkojen aikana oli saunan eteen noussut katettu terassiosuus, joka on muuten aivan älyttömän hieno! Tiesimme, että terassista tulee kyllä näyttävä, mutta en itse ainakaan millään hahmottanut, kuinka isosta alasta on loppuviimeksi kyse. : ) Pelkkä katettu osuus tuntuu ihan hulppean suurelta, ja kattamatonta terassia on tulossa vielä puolet lisää! Terassilla tullaan kyllä varmasti viettämään vielä kaikenlaisia illanistujaisia ja juhlia. : )

Terassinteko alkoi liittopilareiden tekemisellä ja pystytyksellä. Tommi väsäsi pilareita ahkerasti niitä varten tehtyjen sapluunoiden avulla. Sapluunoiden ansiosta pilareista tuli kaikista samanlaiset. Valitettavasti meillä ei ole yhtäkään kuvaa sapluunoista..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun pilarit oli saatu pystytettyä, päästiin itse katon kimppuun. Katto syntyi huomattavasti pilareita nopeammin, sillä pilarit vaativat aika paljon nikkarointia.  Vitsit, että kokonaisuus on hieno! Meillä on ajatuksena, että joskus tulevaisuudessa rakennamme katetulle terassiosuudelle ”kesähuoneen”. Siis lasitetun osuuden, jossa pystyy istumaan iltaa myöhälle syksyynkin. Tämän toiveen esitin Maijalle jo melko varhaisessa vaiheessa, ja oli ihanaa, että se saatiin sopimaan saunan yhteyteen. : )

sauna_yhdistetty

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Terassin katon valmistumisen ansiosta pääsimme viimeistelmään myös talon levytykset ja levyttämään saunan. Itse paukuttelin yhden viikon lisänauloja taloon, sillä meillä tuulensuojalevyt toimivat suojan lisäksi myös jäykistävänä rakenteena ja vaativat siksi aika tiheää naulajakoa.

Myös piha on nyt pikkuisen valmiimpi, kun autotallin edustalla ollut epämääräinen kiviröykkiä tasoitettiin. Olipa hienoa nähdä pihan muodostuvan kivien päälle. : ) Meillä on vieläkin aika paljon epämääräistä kiveä pitkin pihaa, mutta noita pihanmuokkaushommia on hyvä tehdä vähitellen. Maaurakoitsijamme nimittäin jättää kaivinkoneensa aina muutamaksi viikoksi pihallemme ja kaivamme sillä sitten itsenäisesti tai naapurissa asuvan ystävämme avustuksella mitä milloinkin on tarvis! : D Esimerkiksi viime viikolla Tommi ja naapuri kaivoivat yhtenä iltana valokuidun paikalleen. Aika kätevää! : )

kaivuri2

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2 vastausta artikkeliin “Raksaviikot 27-28

 1. Essi//Koti rakennetaan tunteella

  tuttu tunne, että viikot sekoittuvat ja tapahtumat on yhtä mössöä päässä 😀 siksi olenkin orjallisesti pakottanut itseni kirjoittamaan raksaviikkopostauksen joka sunnuntai-ilta… Toistaiseksi.

  Ja ihan älyttömän hienolta teillä näyttää! Kuinka paljon neliöitä tuossa katoksessa on? Meillä tulee reilu 30 ja se näyttää riittävältä, tosin isompikin olisi voinut olla. Meillä se vaan sijoittuu suoraan isojen ikkunoiden eteen, joten sen isompaa en enää siitä uskaltanut pyytää. Lasitus myös meillä haaveena, mutta saattaa budjettisyistä siirtyä muutamalla (kymmenellä) vuodella eteenpäin 😀

  Tykkää

  1. Suvi / Ripaus unelmapulveria

   Toi on kyllä tosi hyvä käytäntö! Itsellä ei 12 tunnin sunnuntaivuorojen jälkeen yksinkertaisesti riitä enää energiaa.

   Katoksen ihan tarkkaa neliömäärä en tiedä, mutta laskeskeltiin tuossa, että sen täytyy olla ainakin 50 neliötä. Taitaa riittää just ja just. ; )

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s