Meillä on lattiat! – Raksaviikot 29 & 30

Otsikkokin sen jo kertoo. Meillä on lattiat! Tai ainakin melkein. Tänään ja huomenna maalämpöfirma on asentamassa lattialämmitysputkia ja valu tehdään ensi viikon alussa. Ne on kuitenkin pientä viimeistelyä siihen nähden, millaisen puristuksen olemme muutaman edellisen viikon aikana tehneet. Tämä onkin ensimmäinen ihan oikea vapaailta hetkeen.

Yhdistetty.1

Lattiahommat alkoivat sepelin tasaamisella. Sepeli oli saatava laserin kanssa vaateriin, jotta styroksit eivät kantaneet. Tommi teki aivan loistavaa työtä sepeliä tasoittaessaan, ja loppua kohden silmä taisi aika hyvin harjaantua hommaan. Olen tosi ylpeä Tommista, että hän jaksoi kärsivällisesti puurtaa joka rakennuksen lattiat valmiiksi. Se oli rankka ja iso työ!

2.1 3 (1)

Työnjako meni meillä niin, että kun Tommi sai ensimmäisen kerroksen valmiiksi, minä otin vastuun seuraavista. Niissäkin oli jonkin verran hommaa, sillä eiväthän ne styroks-levyt tietenkään sopineet kokonaisena jokaiseen kulmaan ja putken ympärille. Jouduin leikkelemään ja veistämään levyjä aikalailla. En viitsinyt ottaa edes kameraa mukaan lattiahommiin, sillä levyistä irronneita pikkuisia styrokspalleroita oli oikeasti ihan kaikkialla alushousuista lähtien. Vaikka päällä olisi ollut miten monta kerrosta vaatteita.

4.1

Styroksien asettelussa oli kyllä tosin se hyvä puoli, että työn edistymisen näki tosi nopeasti. Ja varsinkin, kun siivosi lattian pallerointi, aikaansaannos näytti aika hyvältä! : ) Suosittelen muuten ehdottomasti hankkimaan lattiahommiin imurin! Meillä oli pelkkä rikkalapio ja sillä siivoaminen vei älyttömästi aikaa. Huiskuttelimme yhdellä kokonaisella styrokslevyllä pallerot aina yhteen nurkkaan, josta lakaisimme ne jätesäkkiin. Styrokspallerot on vaan aika vekkuleita eivätkä millään olisi tahtoneet tulla siivotuksi..

1.1

Siitäkin huolimatta, että siivouksessa olisi voinut olla tarkempi, lopputuloksesta tuli meistä ihan älyttömän hieno! Ja niin helpottavaa, että ihan pian lattia on valmis. Yksi iso ja tärkeä työvaihe takana.

Kirjoittelen muuten lattian tekoon liittyvistä LV-töistä ihan erikseen. LVI-suunnittelijana meillä toimii Jukka-Pekka Nissinen, Lavaia Tmi, jota voimme todella lämpimästi suositella hommaan. Älyttömän mukava ja ammattitaitoinen tyyppi. Yhteistyöstä hänen kanssaan lisää seuraavassa kirjoituksessa. : )

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s