Blogin 1. vuosi

Uskomatonta, että blogin perustamisesta ja rakennusprojektin aloittamisesta on jo vuosi! Tai oikeasti blogin 1-vuotissynttärit oli jo syyskuun lopussa, mutta parempi kai muistella kulunuttu vuotta tällä tavalla hieman jälkikäteen kuin ei ollenkaan. : ) Taaksepäin katsottuna viimeinen vuosi on ollut aika hullu! Asioita on tapahtunut ihan älyttömästi, tontti muuttunut metsästä raksaksi ja sitten taloksi, vapaa-aika kutistunut maksimissaan yhteen iltaan viikossa ja ilonpilkahdusten määrä rinnassa lisääntynyt onnistumisten myötä tuhatkertaiseksi. Iholle nousee ihan kylmät väreet, kun selailee vanhoja kuvia ja miettii, miten paljon olemmekaan edistyneet talon kanssa. Nämä muistot haluan jakaa teidän kanssanne:

Lähtötilanne. Nyt tuntuisi aika hurjalta, jos pitäisi raivata 3000 neliötä ähes umpimetsää!
Lähtötilanne. Raivasimme viime vuoden elokuussa puolet 3 000 neliön tontistamme käytännössä 3 viikossa. Nyt tuntuisi aika hurjalta tehdä sama uudestaan!

3
Puunkaatoa, raivaus ja kaskeamista.
1.2
Marraskuun alussa tontti oli puhdas ja me päästiin ekaa kertaa merkkaamaan talo oikealla paikalleen. Ihan naurattaa, miten innoissaan oltiin.
2
Joulukuun alussa ilma oli muuttunut talvisemmaksi. Tässä vaiheessa odotimme rakennusprojektin aloittamista.
9
Ja vihdoin 1.12. kaivinkone saapui aloittamaan maanmuokkaustyöt.
k2
Ei siinä kauaa nokka tuhissut, kun tontti oli raavittu kalliolle. Tämän jälkeen odotimme maaliskuuhun hihojen käärimistä.
k5
Oma tie tuntui vuosi sitten isolta askeleelta kohti taloa.
Janne
Kevätpäivien koittaessa aloitimme hommat toden teolla. Tosin ensin piti vähän tarkastella piirrustuksia, että mitähän sitä olikaan tullut suunniteltua.
PicMonkey Collage
Pääsiäisenä pistimme sitten toden teolla tohisemaan: nalausimme Tommin kanssa muutaman päivän aikana kasaan kaikki anturamuotit. Näistä kuvista alkoi raksaviikkojen laskeminen.
Pora
Sitten ei tahdissa ollutkaan enää pitelemistä. Huhtikuun alussa porattiin aika monta reikää kallioon taloa, tallia ja saunaa varten. Kiveä räjäytettiin yhteensä 600 kuutiota. Fiu!
kivi-2
Lopputulos näytti hurjalta. Tässä vaiheessa meinasi iskeä epätoivo: mihin nää kaikki kivet ikinä saadaan upotettua! Mutta sinne ne vaan upposi. : )
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Huhtikuun lopussa anturoiden pohjat alkoivat muotoutua.
kollaasi
Välillä Tommi joutui poraajaksi ja appiukko sähkömieheksi. Molemmat rankkaa puuhaa. Toinen fyysisesti ja toinen korkeanpaikan kammoiselle henkisesti. 😉
pohja5
Toukokuun ekoilla viikoilla näyttikin sitten jo tältä, ihan oikealta raksalta.
Talon anturat valmiina muurattavaksi toukokuun alussa.
Pari viikkoa myöhemmin talon anturat odottivat valmiina muurausta.
Talli
Ensimmäisenä muurattiin autotalli. Mikä työvoitto!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Talon muuri valmistui vähitellen kesäkuun ensimmäisinä päivinä.
kollaasi2
Perustusvaihe tuntui kestävän ikuisuuden. Raksaviikolla 11 talon muuraus valmistui ja autotallin sai routaeristykset ympärilleen.
raksa3
Vihdoin talossakin päästiin eristyshommiin.
raksa6
Samaan aikaan autotallin perustuksen valmistuivat. Tässä jo patolevytkin paikallaan. Ajallisesti tässä ollaan heinäkuun alussa ja suunnilleen raksviikolla 14.
kollaasi4
Ennen perustusten täyttöjä riitti paljon putkihommia valmisteltavaksi.
kollaasi3
Ja sitten finally, perustuksia päästiin täyttämään. Näköjään aurinkokin näyttäytyi juuri sopivasti.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Saunan anturat valmistuivat kesän kuumimpana viikonloppuna, jolloin kaverit juhlivat Ruisrockissa ja ketkä missäkin. Me painettiin kovaa duunia raksalla. 🙂
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mutta kova työ palkittiin. Heinäkuun puolessa välissä raksalla näytti tältä. Perustukset saatu valmiiksi ja täytötkin hyvässä vauhdissa.
autotalli
Ja sitten koitti se maaginen hetki, kun siirryttiin VIHDOIN JA VIIMEIN rungon pystytykseen. Oikeasti se hetki on ollut tähän mennessä koko raksa-ajan paras!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Elokuun alussa autotalli sai kattotuolit päälleen.
talon runko
Ja talo ensimmäiset runkopuut pystyyn. Tässä vaiheessa talossa oli näköjään jo ehditty hitsaamaan paikalleen teräspilarit.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Muutaman viikon jälkeen koko runko oli pystyssä ja kattotuolit paikallaan. Hommat etenivät vauhdikkaasti.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Telineet vähän estivät ja estävät edelleen talon profiilin hahmottamista, mutta niiden takana näyttää kyllä tosi hyvältä. 🙂
kollaasi
Sitten päästiinkin syyskuun alussa jo kattohommien pariin. Talon katon tekemisessä meillä oli apuna tuttu rakennusmies.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
23.9. talo ja talli oli levytetty melkein kokonaan valmiiksi.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Samoin saunan runko pystytetty ja katto valmis.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ja sitten päästäänkin ihan muutaman viikon takaisiin tunnelmiin, joissa saunan katettu terassiosa sai katon päälleen.
sauna_yhdistetty
Aikalailla tältä raksalla näyttää juuri nyt.
1.1
Ja sisällä tältä.

Huh, niin se vuosi vain hujahti. Ehdottomasti eniten aikaa on vuoden aikana kulunut perustusten tekemiseen. Vasta raksaviikolla 17 olen ensimmäisen kerran kirjoittanut rungon pystytyksestä. Siis vielä tässä vaiheessa yli puolet koko projektista on ollut pelkkää perustusten tekoa! Aika hurjaa, kun näin jälkeenpäin miettii! : D Onneksi olemme jo ohittaneet tuon vaiheen, sillä nyt hommat etenevätkin huomattavasti vauhdikkaammin. On paljon motivoivampaa, kun pääsee muutaman viikon sykleissä siirtymään seuraavaan hommaan, kun edellinen ihan oikeasti tulee valmiiksi! Ihan niin kuin lattioiden kanssa nyt viimeiseksi.

Silti, vaikka vuoteen on mahtunut järjettömän paljon työtä, mitään en vaihtaisi pois! Rakentaminen ja erityisesti oman rakentaminen on jotain niin hienoa ja perustavanlaatuista, että suosittelen sitä aina ihan kaikille! Kaikkien pitäisi rakentaa jotain ja kokea ne mielettömät onnistumisen tunteet, joita itse tekemällä saa. Rakentaminen kannattaa – aina!

4 vastausta artikkeliin “Blogin 1. vuosi

    1. Suvi / Ripaus unelmapulveria

      Kiitos! : ) Käyn onnittelemassa teidän blogin puolella sitten, kun teillä on synttärit. : ) Ja kiitos tsempeistä. Aika paljonhan tässä on tullut painettuakin. Nyt huomaa, että on itse asiassa tosi outoa viettää normaalia iltaa kotona ja vaan olla. Kamalasti tekisi mieli tekemään. Pelkkä oleminen tuntuu turhauttavalta. Viikonloppuna pääsee onneksi taas puuhaamaan. : )

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s