Lattian jälkeistä matalalentoa – raksaviikko 31

Viime raksakuulumisista onkin vierähtänyt jo tovi. Se johtuu siitä, että 1) sen jälkeen kun saimme lattian täysin valmiiksi, pidimme melkein kokonaisen viikon ”lomaa” ja siitä että 2) viimeiset viikot lattiapuristuksen jälkeen on tuntuneet jotenkin tosi tahmeilta! Mikään ei oikein ole edistynyt merkittävästi. Tekeminen on tuntunut pelkältä säätämiseltä eikä oikein mitään raportoitavakaan ole tuntunut olevan.  Nyt kuitenkin kun istuin tähän koneen ääreen purkamaan ajatuksia ja kirjoittamaan, huomaan taas, että ollaanhan me sentään jotain saatu aikaiseksi. : )

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lattialämmitysputkien asentamisen jälkeen ja lattioiden valamisen jälkeen pysyimme tosiaan koko viikon poissa raksalta. Saman viikon viikonloppuna eli kuun vaihteessa suuntasimme kuitenkin taas työmaalla. Tavoitteena oli saada talon koolaukset valmiiksi, jotta saimme purettua telineet talon sivuilta, josta ne siirretiin viime viikolla sisälle. Koolaukset saimme viimeisteltyä talon sivuille ja etupuolelle, mutta takapuoli jäi nyt vielä tekemättä. Ehtiihän sen myöhemminkin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viime viikolla kannoimme sitten Tommin kanssa muistaakseni keskiviikkona kaikki telineet sateiden tieltä sisään eristämistä ja sisäkaton rakentamista varten. Meillä on vielä vähän suunnitteilla, teemmekö ihan koko katon valmiiksi nyt, kun telineet on kätevästi paikallaan vai jätämmekö pintatyöt myöhempään vaiheeseen. Tarkoitus on kuitenkin nyt edetä siten, että kun telineet on saatu valmiiksi, eristeet tullaan puhaltamaan ensin seiniin ja kun katto on siinä vaiheessa, että sekin voidaan eristää, myös se tullaan puhaltamaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Telineiden pystyttäminen ja purkaminen oli muuten aikamoista hommaa. Lattianjälkeisessä hämyisessä olotilassa ei ole helpottanut yhtään, että olemme joutuneet pakertamaan typerien telineiden kanssa! Tekisi mieli vaan tehdä asioita, jotka oikeasti vie taloa eteenpäin eikä tapella telineiden kimpussa. No, tosiasiahan on kuitenkin se että emme pääse niihin oikeisiin vaiheisiin ilman telineitä ja niiden kanssa on nyt yksikertaisesti pulattava, vaikka se turhauttaakin. Uskon, että kiittelemme vielä itseämme siitä, että rakennamme nyt telineet huolella ja voimme tämän jälkeen keskittyä eristämiseen ja katon tekemiseen täysin.

6.1 8.1

Onneksi telineet on nyt sentään jo pystyssä. Enää pitäisi nostaa paikalleen levyt niiden välille, jotta pääsemme koko kattoon käsiksi. Katsotaan saammeko ne huomenna appiukon kanssa nostettua kahdestaan.. Vähän epäilen, vaikka voimat onkin kasvaneet aika hurjasti tässä raksaprojekti aikana. Ihan sinne kuuteen metriin en kuitenkaan taida jaksaa niitä heitellä. : P

7.1
Kukkuu! Terveisiä katonrajasta.

7 vastausta artikkeliin “Lattian jälkeistä matalalentoa – raksaviikko 31

 1. Essi // Koti rakennetaan tunteella

  Hui, mikä teline määrä! Mikä teillä on huonekorkeus? Meillä ajateltiin selvitä ihan vaan yksillä siirreltävillä telineillä 😀 mitään kiinteää ei sisälle rakennella. Meillä lattiavalut tiedossa viikon päästä torstaina, jännittää niin penteleesti 🙂 niin ja hienosti ootte edistyneet! Ratkoitteko jo ikkunaongelman?

  Tykkää

  1. Suvi / Ripaus unelmapulveria

   Onhan se huonekorkeus tuossa korkeimmassa kohdassa reilu 6 metriä! : D Eli aika korkealla keikutaan. Toki toinen kerros on vielä rakentamatta kokonaan, mutta teemme katon nyt ennen sitä toisen kerroksen tekoa.

   Ei ratkaistu ikkunaongelmaa vielä. Meillä on itse asiassa tarkoitus pyytää siihen vähän konsultaatiota eräältä kirvesmieheltä. Katsomme ikkunoita sitten hänen kanssaan.: )

   Tykkää

 2. Satu / Koti Rinteessä

  Kukkuu vaan sinnekin! 🙂 Kiva nähdä tyyppi blogin takana! Ja hienosti teillä edistynyt taas, hyvältä näyttää! Pointsit sulle, että uskallat kiivetä sinne korkeelle!! Täytyy myöntää, että mua ei kuuteen metriin sais millään 😀

  Tykkää

  1. Suvi / Ripaus unelmapulveria

   Heh, pakkohan sinne on mennä, jos aikoo jotenkin olla hyödyksi. : ) Eikä tuo enää pelota yhtään. Koko korkeanpaikan kammo on tipotiessään, kun on joutunut katolla ja telineillä keikkumaan. Sellaistakin hyötyä ollut siis tästä rakentamisesta. : )

   Tykkää

 3. T / RAKO6

  Wau! Kylläpä näyttää tosi avaralle teidän talo! Kyllä varmasti tulee hienoa Loft-tunnelmaa 6 metrin huonekorkeudella. Meille ei varmaan tulekaan avointa kaksikerroksista tilaa… :/ Mutta mietitään, josko 3 metrin huonekorkeus alakerrassa korvaisi sen. Terveiset Hampurista!

  Tykkää

  1. Suvi / Ripaus unelmapulveria

   Kiitos! Ihan loft-henkeä ei olla kyllä lähdetty hakemaan. Paremminkin skandinaavista tyylikkyyttä. : ) Meillä korkeus aiheuttaa rakentamiseen aikamoisia haasteita. Talo olisi ollut jo moneen kertaan aika paljon pidemmällä ilman tuota korkeutta. Kolmen metrin korkeus kuulostaa oikein riittävältä! : )

   Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s