Huonekortti: Olohuone

Oih, viimeinkin olohuone! Lempihuoneeni ruokailutilan lisäksi. : ) Jo aivan talosuunnitelmien alkumetreillä linjasimme Maijan kanssa, että panostamme olohuone-ruokailutilaan makuuhuoneiden kustannuksella ja olemme edelleen tosi tyytyväisiä päätökseen. Käytännössä se siis tarkoittaa, että olohuoneesta tehtiin talon näyttävin ja korkein tila, jonka arkkitehtuurisia ratkaisuja, kuten portaita on mietitty erityisen hartaasti.

Olohuone + pohja

Olohuoneen sisustaminen ei siinä mielessä ole ihan helppo nakki, että sitä hallitsee kaksi isoa ikkunaseinää sekä takka. Ne rajoittavat huonekalujen asemointia jonkin verran ja uskonkin, että esimerkiksi sohva tullaan sijoittamaan suunnilleen tuohon kohtaan, johon Maija on sen alkuperäisissä pohjapiirrustuksissakin sijoittanut, jomman kumman ikkunan eteen. Koska ainut ehjä seinä olohuoneessa sijoittuu ruokailutilan puolelle, tv tulee luonnollisesti siihen.

Takan eteen muodostuu väistämättä pieni käytävämäinen tila, sillä kulku muualle taloon tapahtuu olohuoneen kautta. En usko, että se kuitenkaan haittaa mitään, sillä voihan takan eteen laittaa vaikka kulkureitiltä siirrettäviä raheja tai taljoja tms. jos niikseen tulee. Ihanaa olisi myös hankkia olohuoneeseen oikein isoja kasveja. Alla olevassa kuvassa on kivasti ratkaistu olohuonetilan ja sivuseinälle sijoittuvan takan sisustus sitomalla ne isolla matolla toisiinsa.

Hankimme pari vuotta sitten nykyiseen kotiimme Vepsäläiseltä suomalaisen Shapes-sohvavalmistajan ihana Note-mallisen vaalean harmaan sohvan, joka ehdottomasti pääsee uudessakin olohuoneessamme paraatipaikalle. Muun sisustuksen rakennamme sohvan ympärille ja siihen sopivaksi. Hankimme isommista huonekaluista sohvan rinnalle varmasti ainakin yhden tai kaksi nojatuolia sekä uuden sohvapöydän, vielä en tiedä millaisen. Myös tosiaan joku kaunis, ehkä mustavalkoinen tai sitten todella värikäs matto on ostoslistalla.

Väritys olohuoneen tekstiileissä tulee noudattamaan muun talon linjaa eli lempivärejäni keltaista, turkoosia ja pinkkiä sekä mustaa ja valkoista. : ) Lisää inspiskuvia löytyy muuten blogin Pinterestistä.

P.S. En ehtinyt nappaamaan viikonlopun aikana valoisaan aikaan kuvia valmiista liittopilareista, joten siirrän raksakuulumisten kirjoittamista siihen, että saan niistä hyvät kuvat (jos se nyt tässä vuodenajassa ylipäätään on mahdollista!)

2 vastausta artikkeliin “Huonekortti: Olohuone

 1. Petra

  Hyvä idea tehdä erillinen saunarakennus. Tykkään ajatuksesta, että saunomiseen on oma tilansa ja tunnelmansa. Meilläkin tätä tullaan korostamaan. Terkuin Petra
  rauhalantilanelamaa.wordpress.com

  Tykkää

  1. Suvi / Ripaus unelmapulveria

   Kiva että tykkäät. : ) Koska ulkorakennukseen tulee ihan perinteinen puukiuas, meille tulee arkisaunomista varten toinen, sähköinen sauna sisälle. Siis kaksi saunaa. Koska hei, eihän saunoja voi koskaan olla liikaa! ; D

   P.s. Täytyy tulla vierailemaan sun nlogissa. : )

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s