Ikkunoiden asennus vauhdissa ja vaikka mitä muuta! – Raksaviikot 32-36

Olen taas aivan sekaisin raksaviikoista. Nyt mennään viikkoa mikälie mun päässä. : ) Nopean laskutoimituksen mukaan arvelen, että tämän viikon numero on 36. Uskotaan ainakin niin.

Edellisistä kuulumisista on piiiitkä aika ja vaikka mitä on ehtinyt tapahtua tässä välissä. Tärkeimpiä uusia juttuja ovat talon eteen nousseet jykevät liittopilarit, joiden ansiosta pääsimme purkamaan telineet talon edestä ja näimme ensimmäistä kertaa, mitä talo tulee näyttämään (iso jee!), taloon puhallettiin villat eristeeksi ja ikkunat on saatu taloon paikalleen (toinen iso jee!).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pilareiden teko alkoi muurauksella ja painekykkästettyjen palkkien asentamisella. Ne saatiin nopeasti valmiiksi verrattuna itse pilareiden tekoon, johon menee yllättävän paljon aikaa. Jokaiselle pultille on porattava oma reikänsä molemmille puolille pilaria ja kiinnitettävä pultit niihin. Näpertämistä on aika lailla. Pilareiden kanssa meille sattui myös ikävä pikku yllätys, josta kirjoitan myöhemmin lisää.

Talossa on nyt myös villaeristeet. Otimme puhallusvilloituksen, jota voin kyllä lämpimästi suositella ainakin tällaiseen haastavampaan taloon, kuten meillä, jossa huonekorkeus on parhaimmillaan yli 6 metriä. Villoittaminen olisi ollut niin kamala homma, että siihen olisi mennyt helposti muutamakin viikko. Nyt valmista tuli päivässä. Olin niin onnellinen eristeitä, että oli pakko ihan hiljentyä niiden ääreen ja käydä hivelemässä niitä salaa. ; D

Autotallin ja saunan aiomme villoittaa käsin, mutta onneksi ne ovat sen verran pieniä tiloja, että homma on toivottavasti nopeasti valmis. Pakko kyllä sanoa, että lasivilla on ihan kamalaa tavaraa! Yskittää vielä monta tuntia käsittelyn jälkeen vaikka olisi käyttänyt hengityssuojaakin!

Lisäksi tosiaan ikkunoiden asennus on aloitettu. Edellisinä viikkoina valmisteltiin olohuoneen isojen ikkunoiden aukot ikkunalasien nostamista varten, joka tehtiin toissapäivänä. Kirjoittelen niistäkin vielä erikseen, koska isot ikkunamme tehdään lasielementeistä eikä valmiista ikkunoista, joten niissä on muutama pikku kikka, joka täytyy ottaa huomioon. : ) Tällä viikolla on laitettu taloon myös muut ikkunat paikalleen. Haaveeni siitä, että meillä olisi ikkunat ennen joulua siis toteutui!

P.S. Ihanaa että joulu on ihan kohta! Nyt alkaa jo vähän painaa tämä pimeys, työkiireet ja raksa…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s