Ensimmäinen iso moka!

Nyt se sitten tapahtui, ensimmäinen moka! Talon eteen pystyyn nostetut liittopilarit on nimittäin väärinpäin. Voihan nakki! Pilarit olisi pitänyt kiinnittää niin, että talon edestä katsottuna raot ovat näkyvissä. Nyt raot osoittavat sivulle päin. Palkit ovat siis rintamasuunnassa väärinpäin. Eikä niitä tietenkään voi kääntää..

Moka johtui ihan puhtaasti siitä, että meillä oli tontilla vanhat piirrustukset, joissa pilareiden suuntaa ei ollut vielä määritelty. Appiukko päätteli, että talon pilarit tulevat samoin päin kuin saunalle, vaikka todellisuudessa ne olisivat siis tulleet eri tavalla.

No, onneksi hätä ei ole tämän näköinen. Maija speksasi talon julkisivun uudelleen, ja tosi hyvältähän se näyttää näinkin. Harmittaa vaan, ihan ylipäätään siksikin, että moka sattui niin tyhmän jutun kuin väärien piirrustusten vuoksi. Täytyy silti sanoa, että minusta appiukon selitys oli hyvä. Nythän pilarit ovat tietyssä mielessä loogisemmin kuin alkuperäisen suunnitelman mukaan. : )

Näistä Maijan tekemistä havainnekuvista näkee hyvin, millainen ero talon julkisivuun nyt sitten tuli.

Näin pilareiden olisi pitänyt olla.
Ja näin ne nyt ovat.

Maija kommentoi pilareita näin: ”Alkuperäisen suunnan tarkoitus oli tehdä pilareista mahdollisimman keveät, jolloin niiden yläosaan ripustettava aurinkosuojarimoitus olisi muodostanut varsinaisen visuaalisen ”julkisivun”. Toisin päin asennettuna ne korostavat enemmän alaosaa, ja yksi eri rytmissä oleva pilari erottuu aiempaa selkeämmin. Tilanteen saa kuitenkin pelastettua rimoitusta muokkaamalla: kulman ympäri kiertävä rimoitus sitoo ylä- ja alaosan vahvemmin yhteen ja piilottaa yhden eri rytmissä olevan pilarin.”

Näyttääkö ”moka” teistä pahalta?

Tältä pilarit näyttävät livenä.

Epäonnea ikkunoiden(Kin) kanssa – ja pari vinkkiä

Tällä viikolla paljastui myös, että yhteen ikkunan karmiin on mennyt uretaania. Tommi yritti pyyhkiä sen heti märkänä pois ja karmissa onkin putsausyrityksestä aika karskit jäljet.

Yritin kysellä Raksakimpassa, miten uretaanit saa ikkunasta pois ja siellä neuvottiin, että uretaanin pitää antaa kuivua, minkä jälkeen sen saa helposti lohkaistua irti ja karmin pestyä siististi fairylla tai oliiviöljyllä ja karhunkielellä. No meillähän tuo ei enää auta, kun vahinko on jo sattunut. Ilmeisesti märkänä pyyhittyä uretaania ei saa karmeista pois enää oikein mitenkään. Wurthilla on kuulemma uretaanin poistoainetta, mutta se vie samalla maalitkin. Ainoa ratkaisu on siis hioa ja maalata karmi uudelleen. Kiva lisähomma… Toivotaan, että suurin osa uretaaniläiskästä jäisi listan alle.

Vinkkinä ikkunantekijöille: jos teillä tippuu uretaania ikkunaan tai karmeihin, ANTAKAA SEN ENSIN KUIVUA ja poistakaa se vasta sitten fairylla/oliiviöljyllä ja karhunkielellä. 

P.S. Päivitin hieman tätä portaita ja takkaa käsittelevää postausta, sillä saimme Maijalta uudet kuvat siihen. Ne kannattaa kurkata, ovat nimittäin aika hienot. : )

4 vastausta artikkeliin “Ensimmäinen iso moka!

  1. J

    Ei mun silmää ainakaan häiritse yhtään! 🙂 Vaikka ymmärrän toki harmituksen. Ihmehän se olisi jos ei mitään mokia sattuisi näin isossa projektissa, ja onneksi tuo on visuaalinen moka eikä rakennustekninen 🙂

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s