Sisäkattohommissa – raksaviikko 37

Jouluviikkoa edeltävä viikko sujui tehokkaasti sisäkattohommissa, kun aloimme Tommin kanssa valmistelemaan yläpohjan eritystä kiinnittämällä kattotuoleihin tuulensuojaksi hengittävän aluskatteen.

Varsinaisessa vesikatossa meillä ei muovista aluskatetta ole käytetty, vaan kattorakenne koostuu pellistä, bitumisesta aluskermistä ja katevanerista. Aluskate soveltuu kuitenkin hyvin myös tuulensuojaksi. Erityisesti silloin kun käytetään Kingspan-uretaanilevyä katon sisimpänä eristeenä, kuten meillä. Katevaneri jäykistää kattorakenteen korkeassa talossamme, joten tuulensuojalevyn sijaan tuulensuojaksi asennetaan hengittävää aluskatetta.

Ennen aluskatteen kiinnittämistä sahasimme Tommin kanssa kattotuolien väliin sopivan mittaisia rimoja, joihin itse aluskate sitten niitattiin kiinni. Aluskatteen päälle asennetaan vielä rimat, jotka pitävät katteen sitten lopullisesti paikallaan.

Jätimme osaan kattoa myös vielä aluskatteen laittamatta katon läpivientejä varten. Niitä valmisteltiin jo jouluviikon alussa, ja homma jatkuu nyt joulun jälkeen. Läpiviennit tarkoittavat siis käytännössä takan hormia, ilmanvaihtoa, radon-putkia, liesituulettimen läpivientiä ja viemäreiden tuuletusputkia.

Tulevan viikon hommana on ensimmäiseksi viimeistellä aluskate, joka puuttuu tällä hetkellä vielä talon takaosasta ja läpivientien kohdalta sekä kiinnittää katteen paikallaan pitävät rimat. Sen jälkeen siirrymme asentamaan kattoon tulevia Kingspan-eristeitä. Ne kiinnitetään kattotuolien alareunaan. Aluskatteen ja kingspan-eristeen väliin jäävään rakoon tulee seinien tapaan puhallusvilla. Sitten katto onkin eristetty, jee! : )

2 vastausta artikkeliin “Sisäkattohommissa – raksaviikko 37

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s