Porinaa portaista

Portaat ovat herättäneet keskustelua tällä viikolla enemmänkin. Pohdimme ensin raksaporukan kesken, miten portaiden toteutus käytännössä onnistuisi ja sitten kysäisin asiasta vielä Facebookin raksakimpassa, jossa aihe herätti aika vilkastakin keskustelua. Vaijereiden asennukseen liittyy vielä muutamakin ratkaisematon asia.

Maijan alkuperäisissä suunnitelmissahan on (kuten kuvasta näkyy) asentaa porrasaskelmien ja katon välille vaijerit, jotka toimivat samalla suojana tai ”kaiteena”. Ongelma muodostuu kuitenkin siitä, että vaijerit eivät saisi kantaa katosta ollenkaan, mutta toisaalta ne on saatava niin kireäksi, ettei niitä saa venytettyä ja niiden välistä mahdu putoamaan esimerkiksi joku pieni termiitti. Yhtälö kireyden ja kantavuuden välillä näyttäisi olevankin nyt melko mahdoton.

Kauhoskenaario on, että vuosien aikana, kun porrasaskelmat väistämättä joustavat hieman, aiheutuu kattoon paine, joka saa vaijerit katkeamaan tai pongahtamaan irti katosta. : / Sitä riskiä emme tietenkään halua ottaa!

Koska Janne ei ole vielä keksinyt kuningasideaa vaijereiden kiinnitykseen, eikä raksakimpastakaan ei oikein tullut ratkaisua ongelmaan, olemme vähitellen alkaneet valmistautua siihen, ettemme saa vaijereita portaikkoon.. Olemme miettineet eri vaihtoehtoja, mutta mikään niistä ei tunnu oikein luontevalta. Vaijerit voisi vetää lattiaan saakka, jolloin koko ongelma ratkeaisi, kun vaijerit kulkisivat askelmien läpi, tai ne voisi korvata kaiteella ja naruviritelmällä. Kumpikaan ei kuitenkaan oikein houkuttele eikä aiheuta innostuneita fiiliksiä. Pohdinta siis jatkuu ja ehdotuksia otetaan ilolla vastaan.

Tällä tavalla toteutettuna vaijerit olisivat kyllä aivan ihanat. Mutta näistä kuvista ei oikein ole apua rakennussuunnitteluun…

Lattiaan saakka vedettynä vaijerit veisivät turhan paljon tilaa, vaikka tyylikkäältä tämäkin toki näyttää.
Naruviritelmät, no näyttävät naruviritelmiltä. Toki ne voisi toteuttaa kevyemmällä kiinnityksellä ja tyylikkäämmin.
Tässä olisikin aika siisti naruviritelmä. Ja vieläpä turkoosina. Rakennusvalvoja ei tosin ehkä sulattaisi tätä. ; )

2 vastausta artikkeliin “Porinaa portaista

    1. Suvi / Ripaus unelmapulveria

      Tätäkin on mietitty.: ) Kantavuusongelma ratkeaisi toki sillä, mutta terästangot ovat ymmärtääkseni aika herkkiä taipumaan. Ja jälkihän on sitten ikuinen, jos siihen lommo tulee. Siksi emme ole laskeneet tätä yhdeksi vaihtoehdoksi. Ehkä harkitsemme sitä kuitenkin vielä nyt kun sitä ehdotit. : )

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s