Väliseinän pystytys alkaa! – raksaviikko 40

Viime ja tämä viikko ovat kuluneet niin tiiviisti raksalla teknaria valmistellen, etten ole ehtinyt kertaakaan istahtaa koneen ääreen muokkaamaan kuvia ja kirjoittamaan kuulumisia. Päätin vuoden alussa, etten enää niputa useampaa raksaviikkoa yhteen kirjoitukseen, vaan teen jokaisesta oman tekstinsä. Sillä tavalla on kivempi ja helpompi palata niiden pariin myöhemmin. : ) Siksipä tässä kirjoituksessa tulee viime viikon eli raksaviikon 40 kuulumiset.

Tältä teknari näytti viikon alussa.

Viime viikko alkoi vihdoinkin tällä kertaa onnistuneesti katon puhallusvilloituksella. Tommi oli koko päivän villamiehen apuna kiinnittämässä puuttuvia Kingspan-levyjä paikalleen sitä mukaa kun villoitus eteni.

Huomasimme heti alkuviikosta, että katon villoituksella oli tosi suuri merkitys sisälämpötilaan. Lämpö pysyy talossa huomattavasti paremmin eikä lämmitintä tarvitse huudattaa ollenkaan niin kovalla. Meillä on katon villoituksen jälkeen ollut parhaimmillaan jopa 15 astetta plussaa! Ainoa huono puoli seinien ja katon puhalluksessa on se, että se jättää jälkeensä kamalan sotkun! Talo on ollut kaksi viikkoa villasotkun vallassa, sain siivottua koko talon itse asiassa vasta tänään. Nyt siellä on onneksi oikein siistiä. : )

Tiistaina pidimme vapaapäivän ja keskiviikkona Janne tuli käymään talolla. Keskiviikkoilta kului aika pitkälti suunnitellessa seuraavia steppejä. Yhdessä totesimme, että pistämme paukut nyt teknisen tilan rakentamiseen, sillä maalämpöpumppu tullaan asentamaan tammikuun lopussa ja teknarin on silloin oltava valmis. Tai ainakin siinä vaiheessa, että seinät ja lattia on kunnossa, jotta pumpun voi asettaa lopulliselle paikalleen.

Loppuviikosta aloimmekin sitten appiukon johdolla pistää teknaria touhukkaasti pystyyn. Alajuoksut saatiin paikalleen lauantaina (ylhäällä kuvassa) ja ensimmäiset väliseinäpuut pystyyn sunnuntaina. Ihan mielettömän jännää, että ollaan päästy jo väliseinä vaiheeseen! Hihkuin innosta, kun saatii eka väliseinäpuu pystytettyä. : )

Telineet siivottiin pois loppuviikosta.
Sunnuntaina saatiin ensimmäiset väliseinäpuut pystyyn.

Tommin kanssa jatkoimme samaan aikaan Kingspan-levyjen laittamista seiniin ja niiden saumojen teippausta alumiini-teipillä. Kiinnitimme levyjen päälle myös teknarin viereisessä makuuhuoneessa koolinkilaudat, joihin kipsilevyt sitten kiinnitetään. Seinätkin siis etenivät siltä osin mukavasti. : )

4 vastausta artikkeliin “Väliseinän pystytys alkaa! – raksaviikko 40

    1. Suvi / Ripaus unelmapulveria

      Heh, olipa yllättävä kysymys! : D Ei missään nimessä nimittäin! Olemme kumpikin totaalisen amatöörejä rakentamisen suhteen. Duunit ja niihin liittyvät intohimot on kummallakin ihan muualla, asiantuntija- ja konsulttihommissa. : )

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s