Vastaus blogihaasteeseen: tällainen sisustaja olen

Jee, elämäni ensimmäinen blogihaaste! Täytyihän siihen heti vastata, kun huomasin, että J Kaarnasta Koti -blogista haastoi minut kertomaan sisustusmaustani.

haaste

Olenkin kirjoitellut aiheesta jo viime kesäkuussa. Silloin kuvasin sisustusmakuani näin:

En ole oikein koskaan osannut luokitella sisustyyliäni mihinkään kategoriaan. Nyt talon materiaalivalintoja ja sisustusta pohtiessani olen todennut, että sisustusmakuni taitaa sittenkin kuulua valtavirtaan. Tai ainakin pidän kovasti monen kanssabloggarin sisustusvalinnoista. : )

sisustus

Eniten silmääni miellyttää skandinaavinen niukkuus. Tämä on ehkä osittain peräisin myös luonteestani, sillä en ollenkaan tykkää tavarapaljoudesta tai kotiin velvollisuudentunteesta hamstratuista tavaroista. Pyrin siihen, että säilytän ainoastaan minulle aidosti iloa tuottavat tavarat. Muut joutavat kierrätykseen (voit lukea lisää aiheesta tästä siivousta käsittelevästä kirjoituksestani).

Toisaalta tykkään rosoisuudesta ja siitä, että saan rikkoa totuttuja kaavoja. En pystyisi pysymään vain skandinaavisen niukassa linjassa, vaan minun on saatava sisustaa omalla tavallani. Rakastan esimerkiksi 50-lukulaisia funkkishuonekaluja, joissa on ihanaa lämpöä ja vanhanajan tunnelmaa. Ehkä jopa hiven romanttisuutta. Rosoisuutta puolestaan tuo ripaus punkia – sisälläni asuu pieni kapinallinen, jonka on senkin saatava siivunsa sisustuksesta. : ) Ehkä sisustustyylini kuvaus voisi olla skandinaavinen ja skandinaavinen muotoilu yhdistettynä 50-lukulaiseen funkkikseen ripauksella punkia.

Tuo kuvaa oikeastaan aika hyvin sitä, mistä sisustuksessa tykkään. Meillä tosiaan on aika paljon funkkishuonekaluja, mutta myös klassikoita, kuten String-hyllyä ja Alvan Aallon valaisimia. En sanoisi, että meillä sisustusmaku rajoittuu vain siihen, mistä minä tykkään, vaan molemmat tykkäämme muotoiluklassikoista erityisesti valaisimissa ja tuoleissa. Ehkä voisi ajatella, että jopa keräilemme niitä. Odotamme kovasti, että saamme hankkia taloon jonkun oikein upean klassikkotuoli, kuten Kukkapuron Karusellin (ehkä joskus tulevaisuudessa, sillä tuoli maksaa noin 8 000 euroa… :X).

Olemme melkein aina asuneet Helsingissä keskustassa, joten sisustusmaku on ehkä nuorelle helsinkiläisparille tyypillisesti aika hipsteri (vaikka en sitä haluaisi myöntääkään). Hipsterityylille tyypillisesti meillä on esim. itämainen matto ja julisteita, vaikka en niitä nykyiseen vuokra-asuntoon olekaan jaksanut ripustaa seinille. Ne ovat silti mielestäni mageita, ja taloon niitä tullaan kyllä ripottelemaan ainakin työhuoneeseen.

Ja tosiaan Kaarnasta koti -blogin J:n tavoin minustakin sisustuksessa pitää olla joku juttu ja väriä, kuten tuossa yllä kuvaankin. Värit on vaan niin cool jotenkin. Jossain olen määritellyt motokseni if your not cool, fix it! Se pätee kai sisustusmakuunikin. Sisustuksen pitää olla cool.

Haastan sisutusmaustaan kertomaan Essin Koti rakennetaan tunteella -blogista. : ) Edit: Essi ehtikin jo haastaa minut omassa blogissaan, joten Essin ehdotuksesta haastan Jennin Siitä tulee Onni -blogista. : )

7 vastausta artikkeliin “Vastaus blogihaasteeseen: tällainen sisustaja olen

  1. Jenni // Siitä tulee Onni

    Jeij! Kiitos! Olen lueskellut muiden jalostuneita pohdintoja Karoliinan haasteiden tiimoilta, täytyykin jäsennellä omat ajatukset myös kasaan. En kyllä ihan ehkä tiedä pitääkö Essin uhkaus paikkaansa, mutta katsotaan 😀

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s