Sauna nousee – raksaviikko 43

Saimme talossa viikolla viimein kaikki vanerilevyt paikalleen seiniin. Jee! Tehokkain työskentelytapa oli antaa Tommin mittailla, katkoa ja kiinnittää vanerit yksin. Olin apuna vain kun piti kannatella ja pitää levyjä paikallaan ruuvausta varten. Edistystä tapahtui paljon tehokkaammin, kun en itse ollut solkottamassa väliin. ; )

Sillä aikaa kun Tommi vaneroi, minä keskityin lähinnä siivoamiseen. Siihen liittyen takataskusta löytyykin teille pieni ylläri.. *vink vink* Pidän siihen liittyen kuitenkin vielä vähän jännitystä yllä. : )

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lauantaina hyökkäsimme sitten heti ensimmäiseksi saunan kimppuun. Aloitimme saunan siivouksella, sillä sinne oli kertynyt tässä syksyn mittaa kaikenlaista varastotavaraa. Kun sauna oli raivattu, nostimme sisään muutamat telineet, jotta pääsimme kiinnittämään pieneläinverkot paikalleen. Verkkojen kiinnittäminen on yllättävää näpertämistä, kun ensin verkot pitää niitata paikalleen ja sen jälkeen jokaiselle sivulle pitää kiinnittää puukalikat, jotta verkot myös pysyvät paikallaan tulevat vuodet.

Kun pieneläinverkot oli kiinnitetty, aloimme naulata rimoja paikalleen kattoon. Teimme saunan katon samalla logiikalla kuin talossakin. Kattotuoleihin kiinnitetään rimat, joihin aluskate sitten niitataan. Aluskatteen päälle tulee vielä yhdet rimat, jotka pitävät katteen paikallaan. Saunassa pääsimme lauantain aikana siihen että saimme ensimmäiset aluskate liuskat paikalleen. Ihan hyvin yhdeksi päiväksi. : )

seinät 2_yhdistetty

Sunnuntaina olimme ensimmäisen työtunnin aikana kiinnittäneetkin sitten kaikki loputkin aluskatteet. Päätimme että minä aloitan villoittamisen ja Tommi sahaa ja kiinnittää aluskatteen päälle tulevia rimoja samalla. Villoitimme nyt ensimmäisen kerran kunnolla ja voin kyllä sanoa että jollekin ylemmälle voimalle kiitos siitä että tajusimme ottaa taloon puhallusvillan!! Villoittaminen on ihan kamalaa!! Siis ihan kamalaa. Jos vaan pystytte, hankkikaa puhallusvilloitus. Säästytte ihan valtavan suurelta vaivalta ja villapölyltä! Hyi, en tykkää villoittamisesta.

No, vaikka se ei lempipuuhaa olekaan (ehkä kamalinta koko rakentamisessa tähän asti), edistyi homma silti hyvin. Varmaan vedin jollain raivolla, kun halusin päästä hommasta eroon. : D Sain villoitettua sunnuntain aikana kolme seinää kokonaan ja neljännestäkin 1/3.  Nyt meillä on melkein villoitettu sauna, jee!

*Tekstiä muokattu 25.2.2016*

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s