Saunan levytys alkaa – raksaviikko 47

Viime viikolla ohjelmassa oli saunan katon villoitus ja seinien levytys sekä siihen liittyvät valmistelut. Appiukko edisti samaan aikaan sähkötöitä, ja meillä onkin saunassa jo pistorasiat paikallaan ja valot sekä ulkona että sisällä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ennen seinien levytystä meidän oli tietenkin laitettava saunaan höyrynsulku. Saunaosastoon kiinnitimme muovin sijaan alumiinipaperin. Hahmotimme nyt ensimmäistä kertaa, minkä kokoinen sauna meille on tulossa ja se on siis VALTAVA! : D Ihan oikeasti, sauna on tosi iso. Mikä on tietenkin ihana juttu. Saunaan mahtuu helposti kymmenen henkeä ylälauteille. Tiedossa on siis tulevaisuudessa oikein kunnon saunapartyja. : ) Eikä suuri koko haittaa senkään puolesta, että sauna on puulämmitteinen.

Pukuhuoneeseen ja varastoon tulikin sitten muovi. Se oli yllättävän helppo kiinnittää ja koko hyörynsulku oli asennettu yhtenä iltana.

Seinien jälkeen siirryimme katon kimppuun. Päädyimme eri vaihtoehtojen punnitsemisen jälkeen, että halvimmaksi tulee villoittaa katto ihan palavillalla. Laitoimme kattoon ensin alumiinipaperin ja muovin noin metrin leveydeltä niiteillä kiinni ja naulasimme neljä koolinkilautaa päälle. Sen jälkeen aloimme latoa 100 mm villaa kolme kerrosta kaikkialle kattoon. Kiinnitimme kattoon lisää alumiinipaperia, nidoimme muovia kiinni ja kiinnitimme koolinkilautoja sitä mukaa kun etenimme villoituksessa. Tommi laittoi villaa katon rajassa paikalleen ja minä ojentelin sopivan kokoisia palasia Tommille. Tällä taktiikalla katto valmistui kahdessa illassa. Sen jälkeen teippasin kaikki saumat alumiiniteipillä ja Sitko Flex – hyörynsulkuteipillä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viikonloppuna aloitimme talkooväen voimin varaston levytyksen ja koolinkirimojen kiinnittämisen saunaan ja pukuhuoneeseen. Olipa muuten hieno tunne saada ensimmäiset levyt seiniin! : ) Sunnuntaina meillä olikin sitten koko sauna levytetty. Te blogia seuranneet tiedätte, miksi levytämme saunankin tässä vaiheessa. Tulevaisuudessahan levyt otetaan saunasta pois ja saunaan ja pukuhuoneeseen tulee paneelit. Mutta tässä vaiheessa etenemme näin. : ) Kuvat ylhäällä on otettu sunnuntaina raksapäivän aluksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s