Työn touhussa jälleen – Raksaviikot 52-53

Muuton jälkeen meillä meni hetki ennen kuin osasimme tarttua taas mihinkään hommiin. Tuntui että tehtävää oli niin paljon, ettei sitä oikein tiennyt, että mistä aloittaa. Hyvällä suunnittelulla suvannosta kuitenkin selvittiin. Toissaviikko pohdittiin seuraavia työvaiheita raksalla ja viime viikolla päästiin vihdoin takaisin raksarytmiin. Olikin jo ihan ikävä kunnon työtä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maijan ja Jannen kanssa pidettiin pitkästä aikaa toissaviikolla suunnittelupalaveri. Maija ja Janne yhdistävät suunnitelmiaan aina aika ajoin sitä mukaan, kun rakentaminen etenee. Tällä kertaa palaveri liittyi lähinnä ajankohtaisiin asioihin, kuten ulkovuorauksen tekemiseen ja autotallin katoksen rakentamiseen. Ne ovatkin meillä nyt työlistalla seuraavana.

Autotallin katosta päästiin heti viime viikolla ihan tekemäänkin. Viikolla valmisteltiin anturan pohjat ja muotit, ja viikonloppuna sitten valettiin. Autotallin katos olisi ihan älyttömän hyvä saada tässä nopeasti valmiiksi, koska aiotaan pitää muutaman viikon päästä ulkovuorauspaneelien maalaustalkoot ja maalausta varten tarvittaisiin se katos. Toki olemme varanneet maalausviikonlopulle hyvän sään, mutta eihän sitä koskaan tiedä.. ; )

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toinen tärkeä ja ajankohtainen asia on sitten ne ulkovuoraukset. Olemme miettineet paneeleiden tyyppiä, valinneet värejä ja tehneet koemaalauksia. Kirjoitan niistä ihan erillisen blogipostauksen, koska ulkopaneeleiden ja värien valintaan liittyy monta pientä mielenkiintoista yksityiskohtaa.

Nyt ajankohtainen asia ulkoverhousta silmällä pitäen on ollut koolinkilautojen kiinnitys talon takaosaan (se saatiin valmiiksi viime viikolla), saunan ja autotallin koolaus (vuorossa tällä viikolla) sekä talon etuterassin valmistelu sitä varten, että saamme pystytettyä telineet talon etuosaan terassin päälle. Aiomme siis tehdä terassin pohjat valmiiksi ja päällystää terassin jämälaudoilla. Sen päälle saamme sitten telineet kätevästi pystytettyä. Terassin teko vaatii sen, että meidän täytyi viimeistellä terassin routaeristys, joka oli jäänyt syksyllä tekemättä. Periaatteessa ihan kiva tarttua pitkästä aikaa lapioon, koska onhan se ihan parasta treeniä ikinä, mutta koska meidän piha on AIVAN TÄYNNÄ KIVEÄ (täältä voi muistella, miltä piha aikalailla vuosi sitten näytti, huh!), lapio iskeytyi noin jokaisella iskulla kiveen, jotka oli sitten kaivettava pois ennen kuin saimme eristeet paikalleen ja sepelin lapioitua niiden päälle. Ihan valtavan iso homma kerta kaikkiaan, mutta valmista tuli. Hyvä me ja kaikki jotka olivat avustamassa! : )

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2 vastausta artikkeliin “Työn touhussa jälleen – Raksaviikot 52-53

  1. Lyde

    Meilläkin olisi pihalla vielä vaikka mitä tehtävää, ja tunnen tuskasi tuon kaivamisen kanssa. Aina siinä on se kivi, aina 😀 Puutarhan puolella meillä on savimaata, ja sen kaivaminen on omalla tavallaan ärsyttävää myös, mutta nyt pitäisi tosiaan kaivella tuota sorapuolta, ja äh! 😀

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s