Vihdoin valmista pintaa! – raksaviikot 58-60

Uskomatonta, meillä on jotain ihan valmista! Ihan lopullisesti valmista! Nimittäin katto. Edellisten raksakuulumisten jälkeen olemme saaneet vaikka mitä aikaiseksi, mutta tärkein niistä on ehdottomasti katon valmistuminen. Suuren suuri kivi on vierähtänyt sydämeltä, kun katto on vihdoin ja viimein saatu kokonaan valmiiksi. Päädyimme monien erinäisten vaiheiden ja pähkäilyjen jälkeen huopakattoon, joka oli tässä vaiheessa sekä kustannustehokkain että kivottomin ratkaisu loivalle alushuovitetulle katollemme.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Miehet aloittivat saunan katon huovittamisen heti autotallin katoksen valmistumisen jälkeen. Muutama hetki meni taas uuden opettelussa, mutta kun vauhtiin päästiin koko talon katto oli yhdessä viikonlopussa valmis. Toki tämän jälkeen viimeisteltiin vielä läpivientejä ja mm. nakuteltiin huopia reunoista kiinni, mutta itse vuotien asentamisessa ei Tommilla ja apureilla kauaa nokka tuhissut. Katon teko ajoittui juuri täydellisesti kuumimpaan hellehetkeen, joka veti katontekijät kyllä muutamana päivänä aika veteläksi. Appiukko mittasi yhtenä päivänä huopien lämpötilaksi yli 55 astetta! Yhtenä päivänä oli niin kuuma, että homma piti yksinkertaisesti jättää kesken. No nyt ne lämmöt ovat haalea muisto vain..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Katon valmistuttua olemme päässeet takomaan paikalleen myös jo räystäslaudat, joihin kattohuovat on niin ikään ehditty jo kiinnittää. Näiden päälle on tulossa vielä pellit. Voisin itse asiassa vaikka pyytää Tommia kirjoittamaan katosta ihan oman juttunsa, jossa noita eri päätöksentekovaiheita ja muita huomioon otettavia asioita voisi käydä tarkemmin läpi. : )

Minun tärkeäksi tehtäväksi jäi kattohommassa räystäspuiden ja -lautojen maalaus. Laudat maalattiin muutamaan kertaan maassa, mutta räystäspuiden maalausurakka olikin sitten mielenkiintoisempi case. Useana iltana makasin katolla ja maalasin puita pää alas käsi vääränä, sillä pelkästään puiden maalamista varten emme lähteneet telineitä pystyttämään. Kaikki räytäspuut on siis maalattu ylhäältä alaspäin! Ihan hyvin se loppuviimeksi meni, vaikka aluksi homma tuntui kyllä tosi hankalalta! Karhea kattohuopa raapi käsiä, käsi kramppasi, maali valui maahan ja vaikka mitä muita vastoinkäymisiä. Vähitellen siihenkin hommaan tuli kuitenkin hyvä rutiini ja urakka tuli hoidettua kunnialla (tosin toinen maalauskierros odottaa vielä tekijäänsä. Pikkuisen olen aloittamista jostain syystä venyttänyt..). Laaduntarkkailun olen muuten tehnyt puhelimen selfiekameralla! : D Selfiekamera vaan päälle ja kännykkä räystään alle. Sen avulla näkee hyvin, onko maalaukseen jäänyt laiskanpaikkoja. ; )

Katon, räystäiden ja räystäslautojen maalauksen sekä lautojen kiinnitysten lisäksi pääsimme vihdoin ja viimein aloittamaan paneelointia sekä talon edessä olevien liittopilarien maalausta! Wuhuu! Olen niin innoissani näistä ensimmäisistä valmiista pinnoista että hyörin ja pyörin ympäri saunaa ja pihaa päämäärättömästi vain ihastellen meidän aikaan saannoksia. ; ) Montaa paneelia ei vielä tässä vaiheessa ehditty kiinnittää, mutta alku se on tämäkin! Ja noista tolpista tulee niin hienot, että en kestä! : D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s