Vinkkejä hinta-laatusuhteeltaan järkevän keittiövalmistajan valintaan

Olemme edenneet siihen vaiheeseen projektia, että ensimmäiset kiintokalustetilaukset on nyt tehty. Jes! Pistin rohkeasti nimen keittiösuunnitelmien alle ja tilasin meille keittiön. : )

Kilpailutimme keittiön muutamalla toimittajalla. Minusta ei ole järkevää pyytää keittiötarjouksia kovin monelta toimittajalta, sillä hinnoissa ja laadussa ei kokemukseni mukaan loppujen lopuksi ole oikeasti ihan hirveästi eroja. Toiset brändää toisia paremmin ja toki high design tuotteitakin löytyy, mutta kun puhutaan näistä ihan peruspuustelleista, hth-, topi- ja kvik-keittiöistä kaikki valmistavat esimerkiksi runkonsa Virossa. Eikä siinä mitään vikaa ole, mutta eroja ihan peruskaappien laadun välillä ei juurikaan ole. Käytännössä kyse on siis loppuviimeksi siitä, kenen tyylistä pitää eniten, kenellä on paras hinta-laatusuhde ja keneltä saa parasta palvelua.

Meillä oli alun perin ajatuksena, että ottaisimme keittiön paikalliselta keittiötoimittajalta, jonka nimeä en tässä julkaisesti viitsi kertoa, sillä kyse on pienemmästä keittiöfirmasta ja saimme heiltä todella hyvää palvelua.  Tällä kertaa valintamme kohdistui kuitenkin isompaan valmistajaan, Ideal-keittiöihin.

Valitsimme Ideal-keittiöt pienemmän valmistajan sijaan siksi, että pystyimme heidän kauttaan sävyttämään kaapistot juuri sillä sävyllä kuin itse haluamme. Keittiö on talomme tärkeimmässä tilassa näkyvällä paikalla, joten sen ulkonäöllä on suuri merkitys koko tilaan. Maija on speksannut kaapiston värit Tikkurilan Monicolor Nova värikartan sävyllä H-165 eli vaalealla harmaalla, joka sopii tilan muiden suunniteltujen sävyjen kanssa ihanasti yhteen.

Lisäksi valintaan vaikutti se, että Ideal-keittiöiltä saamme yhtenäiset kapeat laminaattitasot, joita toinen valmistaja ei olisi pystynyt meille toimittamaan. En missään nimessä olisi ottanut saumaa työtason keskelle! Tavallaan minua säälittää, että emme lopulta saaneet tehtyä diilia tuon pienen valmistajan kanssa, koska olisimme halunneet tukea suomalaista työtä. Tällä kertaa kuitenkin keittiön toiminnallisuudet ja ulkonäkö olivat sitä tärkeämpiä.

Pyysimme tarjouksen myös Puustellilta, mutta se oli ihan käsittämättömän kallis! Ja nimenomaan siihen nähden, että minusta Puustellin laatu ei juuri eroa muiden, kustannuksiltaan hillitympien valmistajien laadusta. Käväisimme myös aika alkuvaiheessa suunnittelua Kvikissä, mutta kävi tosi nopeasti selväksi, että sieltä emme keittiötä osta. Meillä ei kerta kaikkiaan natsannut kemiat yhteen suunnittelijan kanssa, joka oli vaan outo. Keittiön suunnittelussa henkilökemioilla on yllättävän iso vaikutus!

Olen tosi tosi tyytyväinen lopulliseen valintaamme. Saimme Ideal-keittiöiltä todella hyvää palvelua ja suunnittelijamme Hanna todella asiantunteva. Kerron seuraavissa keittiö-kirjoituksissa tarkemmin suunnittelumme etenemisestä ja tekemistämme valinnoista.

4 vastausta artikkeliin “Vinkkejä hinta-laatusuhteeltaan järkevän keittiövalmistajan valintaan

 1. J / Kaarnasta koti

  Mekin haettiin Puustellilta tarjous ja repesin spontaaniin nauruun, kun hinta kerrottiin 😀 Ihan älytön! Eikä se laatu tosiaan ollut sen kummempi kuin muillakaan.

  Harmi, että ette pystyneet tukemaan paikallista, mutta keittiö on sen verran iso hankinta ettei siinä kannata kauheasti tehdä kompromisseja 🙂

  Tykkää

 2. Heidi

  Ihan ohi aiheen, ootko käynyt kurkkaamassa kenekään muiden sivuilla kun tuo sinun bannerisi meinaa vallata koko sivun 😉 Esim minun blogissa se näkyy jättimäisenä, ajattelin vaan infota jos et ole tietoinen 😉

  Ja aiheeseen niin kyllä minä sain useamman tonnin eroavaisuuksia keittiön hinnoitteluissa kodinkoneista puhumattakaan. 🙂

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s