Uusi vaihe rakentamisessa alkaa!

Nyt on tämän kesän ja syksyn maalaukset maalattu (thank god!), mikä tarkoittaa, että saadaan vihdoin siirtyä kokonaan uuteen vaiheeseen rakentamisessa: sisähommiin! Kuinka inspiroivaa onkaan päästä käsiksi taas ihan uusiin juttuihin ja edistää pitkästä pitkästä aikaa asioita talon sisäpuolella.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sisähommat alkoivat jo ennen meidän lomamatkaa tuossa ylimmässä kuvassa näkyvän kiviseinän valamisella. Teimme itse valmistelut seinän pystyttämistä varten ja valoimme ensimmäisen kerroksen harkkoja, mutta seuraavilla kerroksilla hyödynsimme ammattiapua, jotta saatiin seinästä varmasti suora.

Seuraavat vaiheet helpottuvat huomattavasti, kun seinää ei tarvitse tasoitella oman kädenjäljen jäljiltä. Tosin valuautossa oli lopulta niin paljon betonia jäljellä, että kaksi harkkokerrosta piti latoa vauhdilla paikalleen ja seinään tuli sitten kuitenkin pieni mutka. Eli jonkin verran joudumme seinää nyt kuitenkin harmittavasti suoristelemaan.. Toinen hyvä puoli ammattilaisen avussa oli, että koko seinä oli pystyssä muutamassa päivässä. Ihanaa, kun joku valmistuu kerrankin nopeasti.

Ylimmät harkkorivit ja pienen korotusvalun teimme valmiiksi samana viikonloppuna, kun saimme saunan terassin valmiiksi. Todellinen tehoviikonloppu siis! : )

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt loman jälkeiset kaksi viikkoa olemme rakentaneet välipohjaa. Tosi hyvin ollaan kahdestaan päästy etenemään hommissa: puut nostettiin esimerkiksi yhteistuumin kiinnistysliinoja apuna käyttäen paikalleen, #hätäkeinotkeksii ; ) Viime sunnuntai puolestaan naulattiin kaikki palkkikengät paikalleen sillä lopputuloksella, että molemmilla oli kämmenissä mojovat rakot.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hauskasti muuten välipohja luo eteiseen ja työhuoneeseen taas aivan uudenlaista tilantuntua. Hahmottaa itsekin taas enemmän ja enemmän lopullisia huonekokoja.

P.S. Juuri nyt ei tunnu ispiroivalta vain raportoida kuulumisia raksaviikkojen muodossa, joten kokeilen tällaista projektikohtaista lähestymistapaa sen sijaan. Koska itseä kuitenkin kiinnostaa, missä vaiheessa rakentamista on tällä hetkellä oltu, laitan itselleni muistiin, että välipohjaa on rakennettu raksaviikoilla 73-75.

2 vastausta artikkeliin “Uusi vaihe rakentamisessa alkaa!

 1. T / RAKO6

  On varmasti kiva siirtyä sisähommiin nyt syksyllä. Hatun nosto teille, kun ahkeroitte niin paljon töiden ohessa talon kimpussa aivan itse! Hyvä, että olette ottaneet kuitenkin aikaa lomailuunkin.
  En kyllä millään itse kykenisi samaan! Meillä on raksaviikko 20 menossa ja kärsivällisyys alkaa jo nyt loppua, vaikka rakennutetaankin talo lähes täysin ulkopuolisin voimin. 😀 Näyttää sille, ettei päästä tavoitteeseen muuttaa ennen joulua, vaikka hyvällä mallilla jo ollaankin.

  Tykkää

  1. Suvi / Ripaus unelmapulveria

   Kyllä se aina uutta virtaa kummasti antaa, kun saa yhden homman selkeästi valmiiksi ja pääsee etenemään seuraaviin vaiheisiin. Me ei olla annettu talon valmistumiselle mitään aikataulua, ettei tule turhaa painetta. Tsemppiä siis kovasti teille tavoitteeseen, mutta eihän se maailma tosiaan siihen kaadu, vaikka aikataulu vähän pettäisikin. Jouluja tulee onneksi vielä monena tulevana vuonna. : ) Kovasti voimia teille loppurutistukseen!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s