Keittiöunelmista todeksi

Keittiöstä on haaveiltu täällä blogin puolella jo useampaan otteeseen. Vaan nytpä vihdoin ja viimein minulla on näyttää teille jotain ihan oikeaa, ihan valmista. Nimittäin keittiösuunnitelma! Olen niin innoissaan! : )

Kerroinkin jo aiemmassa kirjoituksessa, kuinka päädyimme valitsemaan keittiötoimittajaksemme Ideal-keittiöt. Heidän kanssaan suunnitteluvaihe sujui tosi hienosti. Meillä oli Maijan kanssa jo aika selkeä visio siitä, millainen keittiön tulisi olla ja pohjapiirrustukin sitä pitkälle jo määritti, mutta ammattilaisena suunnittelijamme Hanna osasi kuitenkin kertoa vielä käytännön tasolla, mikä toimii ja mikä ei.

Lähdimme suunnitelmissa liikkeelle siitä, mihin tietyt toiminnot pitää sijoittaa: vesipiste, astianpesukone ja hella. Ne määrittivät pitkälle sen, että kaikki toiminallisuudet tulevat saunan puoleiselle seinälle. Jääkaappi-pakastin yhdistelmän paikaksi valikoitui oven vierus, mikä jätti muille kaapeille 1000mm tilaa. Jaomme kaapit niin, että hellan vasemmalle puolelle tuli 600mm leveä laatikosto ja oikealle puolelle 400mm leveä laatikosto (ovi on kaapin näköinen, mutta piilottaa sisälleen laatikoston).

Suurimman haasteen keittiöön asetti haaveeni kaasuliedestä. Siitä en kerta kaikkiaan halunnut luopua, joten se vaikutti sekä työtason paksuuteen, uunin asennuskorkeuteen että yläkaappien korkeuteen. Meillä ei ole vieläkään ihan tarkalleen tiedossa, mille korkeudelle yläkaapit voidaan lopulta asentaa. Tämä varmistuu vasta sitten, kun meillä on tiedossa, millainen kaasuliesitaso keittiöön tulee.

Koska kaasuliesi tarvitsee kaasukytkennän vuoksi normaalia enemmän tilaa työtason alle, Hanna ehdotti meille, että jätetään uunin alta peltilaatikko kokonaan pois ja lasketaan uunia alemmas. Tämän ratkaisun ansiosta saamme kuin saammekin nyt myös ohuen laminaattitason keittiöön. Tai tarkemmin erityistä nanomateriaalia olevan Fenix-tason, josta voi silittää pienet kolhut pois! Kyllä, luit oikein. : D Uunipeltejä säilytetään sitten tuossa uunin vasemmalla puolella olevassa leveämmässä laatikostossa, johon otimme matalan sisälaatikon sitä varten.

Noista ylläolevista suunnittelukuvista olemme päätyneet vielä vaihtamaan työtason värin valkoiseksi, jotta keittiö-olohuonetilan yleisilme säilyy kevyempänä sekä täydentämään yläkaappien rivistön kiinni jääkaappi-pakastin yhdistelmään. Tämä siksi, että saamme tällöin ylä- ja alakaappien väliseen tilaan järkevästi esimerkiksi lasin suojaamaan roiskeilta. Tikkurilan Luja-maalihan kävisi periaatteessa sellaisenaan keittiön kaappien välitilaan, mutta se on kiiltävää maalia ja meillä koko seinä pitäisi maalata ko. maalilla, mikä ei taas jälleen yleisilmeen kannalta ole järkevää. Valitsimme siis mieluummin himmeän maalin ja enemmän yläkaappeja (eli lisää tilaa!).

wulff_suvi_keittio_1

Olohuoneen puolelle tulee neljä 800mm leveää laatikostoa sekä 400mm leveä viinikaappi. Myös ehdoton vaatimus uuteen keittiöön. : ) Halusin myös, ettei tälle puolelle tule vetimiä ollenkaan, ettei reidet kolise niihin ruokaa laitettaessa. Muuten keittiössä ei sinänsä ole mitään erikoista. Haaveilin ensin, että olisin sijoittanut roskiksen olohuoneen puolella, jossa ruoanvalmistus varmasti pääasiassa tapahtuu, mutta pohdittuamme asiaa, tulimme siihen tulokseen, että sekin on järkevä sijoittaa kuitenkin omalle paikalleen tiskialtaan alle.

Kirjoittelen tästä keittiöstä vielä joku kerta tässä ajatuksia siitä, miten etenimme suunnitelmien kanssa: miten meille hahmottui lopulta itsellemme kuva siitä, millainen keittiöstä lopulta tulee. Kävimme nimittäin muutamiakin iteraatioita läpi.

2 vastausta artikkeliin “Keittiöunelmista todeksi

  1. Hertta

    Tiedoksi, että Lujaa saa puolihimmeänä (Luja 7). Meillä on koko talo maalttu puolihimmeillä sävyyillä ja yläkerta kokonaisuudessaan Luja 7:lla. 🙂

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s