”Pitäkää työmaa aina siistinä”

Olen jo aikaisemminkin mainostanut, että paras vinkki, jonka olemme rakentamisesta saaneet on ehdottomasti tuo ylläoleva: ”Pitäkää työmaa niin siistinä kuin mahdollista”. En voisi itse olla enempää samaa mieltä, niin paljon keskeneräisyyden aiheuttamaa tuskaa se nimittäin helpottaa.

On ihan hassua, miten paljon valmiimmalta kaikki näyttää siistinä. Roskat, pöly, epämääräiset kasat tavaraa aiheuttavat vaan turhaa ärsyyntymistä ja hidastavat myös itse rakentamista, kun työkalut ei enää meinaa löytyä kaaoksen keskeltä. Siistissä ympäristössä mieli lepää.

Toisaalta rakentajan todellisuutta on myös se, että joutuu hakemaan ihan uudenlaista mielenrauhaa sekasorron keskellä, koska aina ei vain yksinkertaisesti ole aikaa siivoamiseen. Ja välillä siistiminen tuntuu taas ihan mahdottomasn turhalta, kun kaikki kuitenkin on ihan yhtä räjähtänyttä viikon päästä. #youknowthefeeling : D

No, me nyt kuitenkin päätettiin viikko sitten vanhempieni talkooavun kunniaksi laittaa raksa kerralla siistiksi. Olohuonetilasta purettiin suurin osa telineistä jo kesän lopussa, mutta keittiöön ja toiseen makuuhuoneeseen ne vielä jätettiin. Ensitöiksemme roudasimmekin loput telineet pihalle ja lakaisimme ja imuroimme molemmista lattiat. Aika hyvältä näyttää, vaikka itse sanonkin. : )

Keittiö:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Makuuhuone (yhden telineen jätimme purkamatta):

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tiesimme myös, että meidän on pakko saada työkalut järjestykseen, jotta meillä on mitään mahdollisuutta alkaa edistää sisätöitä. Niinpä tyhjensimme teknisen tilan vieressä olevan makuuhuoneen kaikesta epämääräisyydestä, joka sinne oli alkuvuoden mittaa kertynyt ja roudasimme suurimman osan tavarasta autotalliin sillä ajatuksella että teemme ko. huoneesta meille varaston. Seuraavaksi siivosimme huoneen pölystä ja minä aloin kasaamaan huoneeseen jämälaudasta hyllyjä. Samaa aikaa äitini lajitteli naulat, ruuvit jne kiinnikkeet omaan hyllyynsä.

Kun nikkaroimani hyllyt olivat paikallaan, asettelimme kaikki työkaluille niille ja nostimme muutkin välttämättömät rakennustarvikkeet huoneeseen loogiseen järjestykseen. Ja voi että nyt näyttää hyvältä! Tavaraa on toki paljon, mutta siltä ei vaan rakennustyömaalla voi välttyä. Nyt kaikilla työkaluilla ja tarvikkeilla on kuitenkin oma looginen paikkansa, josta ne löytyvät saman tien, kun niitä tarvitaan.

Annoin myös Tommille ja appiukolle ukaasin, että tavarat on palautettava tästä eteenpäin omille paikoilleen. Aika hyvin siinä ollaan onnistuttukin. Uhkaileminen näköjään auttoi. ; )

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5 vinkkiä rakennustyömaan siistinä pitämiseen

  1. Siivoa säännöllisesti: vaikka se tuntuu turhauttavalta, on säännöllinen siivoaminen järkevämpää kuin isomman kaaoksen siivoaminen silloin tällöin.
  2. Pyydä siivoamiseen apua: ystävät ja perhe eivät välttämättä osaa auttaa rakentamisessa, mutta heistä on aina apua siivoamiseen. Mitä useammat käsiparit siivoaa, sitä nopeammin saatte valmista.
  3. Valitse kaikille työkaluille yksi looginen paikka, johon kokoat ne aina päivän päätteeksi. Näin tavaroiden etsimiseen ei tarvitse käyttää turhaa aikaa.
  4. Pidä rakennustyömaalla aina isoja jätesäkkejä ja keräile isompia roskia joka kerta ohikulkiessasi säkkeihin. Toinen rakentajan ehdoton ylin ystävä on työmaaimuri. Hanki hyvä imuri!
  5. Älä murehdi, jos ei aina ehdi tai jaksa siivota. Se on rakentajan arkea. Anna itsellesi armoa. : )

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s