Yläkerta rakentuu

Samaan aikaan kylppärin muurauksen kanssa on valmistunut myös yläkerta. Meidän piti odotella ensin joitakin viikkoja, jotta lattialämmitysputkien asentaja tuli korjaamaan putkissa olleen vuodon (yhteen putkeen oli osunut mattoveitsen terä), minkä vuoksi kipsilevypalasten väliin jääneiden roilojen täyttäminen viivästyi. Lopulta, kun pääsimme homman kimppuun, päätimme rykäistä sen puolikkaassa viikossa valmiiksi. Sen jälkeen yläkertaan onkin ehtinyt nousta jo seinätkin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaikka meidän ei tarvinnut tehdä kipsipaloja lattialämmitysputkien väleihin kuin ruokailutilaan ja yläkertaan, on tuo homma tuntunut koko rakentamisessa yhdeltä inhottavimmista töistä. Kaikki kunnia niille, jotka joutuvat tekemään sen koko taloon!

Odottelu vielä lisäsi tuskaa, kun valmista ei meinattu saada ollenkaan. Kun sitten pääsimme vihdoin hommiin, täytimme viikolla muutamana iltana kaikki roilot ja asensimme viimeisen levykerroksen paikalleen viikonlopun aikana. Huomasimme muuten, että viimeisen levykerroksen kiinnittämisessä kannattaa käyttää liiman sijaan saneerauslaastia. Olemme liimanneet kaikki palat paikalleen, koska ruuvauksessa olisi mennyt ikä ja terveys. Siksi ajattelimme, että liima toimisi myös hyvin kolmannen ja viimeisen levykerroksen kiinnitämisessä. Liimasimmekin ruokailutilan kolmannen levykerroksen paikalleen, mutta liima on sen verran tönkköä että sen levittäminen on hankalaa ja liimaa kuluu tosi paljon. Laastin kanssa työ on puolestaan paljon sotkuisempaa, mutta valmista tulee paljon sujuvammin. Yläkerrassa käytimme siksi laastia.

Lattian levyttämisen jälkeen Tommi ja Janne pystyttivät yläkerran ja olohuoneen välisen väliseinän seuraavan viikonlopun aikana ja sen jälkeen olemmekin sitten levyttäneet yläkerran seiniä. Aloitimme ikkunaseinistä ja etenimme siitä kohti takaseinää. Jouduimme vielä jättämään huoneen oviaukon ympäriltä muutaman väliseinäpuun pois, jotta saamme nostettua kattolevyt huoneeseen ilman ylimääräistä vaivaa. Siksi yläkerran ja olohuoneen välinen seinä on tällä hetkellä vielä levyjä vailla.

Ja tältä yläkerrassa siis näyttää nyt:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tommi ahkeroi uudenvuoden kunniaksi myös vessan ja vaatehuoneen seinät ja kattorakenteet paikalleen. Seuraavaksi vuorossa onkin sitten sähköjen veto ja ilmanvaihdon asentaminen. Edelleenkin on pakko ihmetellä että olemme nyt ihan yhtäkkiä siinä tilanteessa, että rakennamme huoneita ja levytämme seiniä! Emme meinaa millään uskoa tätä todeksi!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s