Parhaista parhain rakennusvinkki

Aina välillä tulee Facebookin Raksakimpasta bongattua erinomaisia vinkkejä omaankin rakentamiseen. Yksi keskustelu, jonka kommentteja satuin aluksi vähän hajamielisesti selailemaan, koski aihetta ”mitä tekisit toisin, jos nyt saisit aloittaa alusta”. Monet kommenteista liittyivät huoneiden sijoitteluun ja suunnitelmien oikeaan aloitusajankohtaan, mutta yksi kommentti kiinnitti huomioni. Siinä rakentaja neuvoi, että mikäli rakenteissa vaan on tilaa, huoneista kannattaa tehdä mahdollisimman korkeat. Mahtava vinkki jäi korvan taakse muhimaan.

Kun sitten olimme siinä vaiheessa rakentamista, että huoneiden korkeus piti päättää, pidin pääni appiukon vastusteluista ja ihmettelystä huolimatta. Halusin niin korkeat huoneet kuin vaan ikinä on mahdollista.

Ja voi vitsit, miten onnellinen olen, etten antanut periksi! Toisen ylätason makuuhuoneen korkeus on hulppeat 3 m ja toisen makuuhuoneen 2,8 m, koska sen katossa kulkee tekniikka. Kylppärin korkeus puolestaan korotettiin myös 2.8 metriin.

Kaikki huoneet tuntuvat todella yleellisen kokoisilta, vaikka neliöitä on vain noin kymmenen luokkaa. Erityisesti kolmen metrin huone on ihan tosi hulppean ison tuntuinen pelkästään sen korkeuden ansiosta.

Oma vinkkini muille rakentajille voisikin tämän projektin päätyttyä olla tämä sama: tee huoneista niin korkeita kuin mahdollista! Sitä päätöstä et kadu. : )

P.S. Kuvista huomaattekin, että olemme edistyneet levytyksen kanssa kivasti. Ylätason molemmat makuuhuoneet on nyt levytetty ja kohta jo valmiit maalattavaksikin. : )

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s