Vekkulit Wedi-levyt

Oletteko kuulleet Wedi-levyistä? Itse en ollut ennen kuin aloitimme rakentamaan. Nyt wedejä onkin putkahdellut esiin siellä täällä, kuten eräässä kylpylässä, jossa muutama viikko sitten vierailimme. Wedi-levyt ovat siis vedeneristyslevyjä, joista voi muotoilla märkätiloihin melkein mitä vaan: shampoo-telineitä, kevyitä seiniä, penkkejä, pilareita, erilaisia figuureita, you name it. Kylpylässä wedi-levystä oli tehty ainakin turkkilaisen saunan penkit. Kaikenlaiseen sitä nykyään kiinnittääkin huomiota. ; D

Meillä Wedi-levystä tehtiin kylppärissä ikkunoiden pielet ja nurkan kotelo, jossa kulkee viemärin tuuletus.

Levyt oli tosi kätevä asentaa, ja laatoituksen pystyi kiinnittämään suoraan niiden pintaan. Vaikka Wedi-levy on vedeneristetty (sen sisäosa on puristettua polyuretaanivaahtoa, joka on vahvistettu lasikuituverkossa ja pinnoitettu sementtilaastilla), meillä laatoittajat laittoivat kevyen kerroksen vedeneristettä myös Wedi-levyn pintaan. Nurkan kotelo peitettiin laatoilla, ikkunan pielet puolestaan on tarkoitus ainoastaan tasoittaa. Ikkunan pieliin ei meillä mahdu laattoja, sillä ikkuna-aukot jäivät muurausvaiheessa ehkä pikkuisen liian pieniksi, eivätkä ikkunat aukeaisi kunnolla, jos laatoittaisimme myös pielet.

Ikkunanpieliin Wedi-levyt kiinnitettiin liimalla ja kotelon osat ruuvattiin toisiinsa erityisillä ruuvauskiinnikkeillä. Ja näin siisti lopputuloksesta tuli. Eihän tuota koteloa enää edes huomaa. : )

Lisätietoja Wedi-levystä löytyy täältä ja Laattapisteen verkkosivuilta.

Advertisements

2 vastausta artikkeliin “Vekkulit Wedi-levyt

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s