Vekkulit Wedi-levyt

*Kaupallinen yhteistyö Laattapisteen kanssa

Oletteko kuulleet Wedi-levyistä? Itse en ollut ennen kuin aloitimme rakentamaan. Nyt wedejä onkin putkahdellut esiin siellä täällä, kuten eräässä kylpylässä, jossa muutama viikko sitten vierailimme. Wedi-levyt ovat siis vedeneristyslevyjä, joista voi muotoilla märkätiloihin melkein mitä vaan: shampoo-telineitä, kevyitä seiniä, penkkejä, pilareita, erilaisia figuureita, you name it. Kylpylässä wedi-levystä oli tehty ainakin turkkilaisen saunan penkit. Kaikenlaiseen sitä nykyään kiinnittääkin huomiota. ; D

Meillä Wedi-levystä tehtiin kylppärissä ikkunoiden pielet ja nurkan kotelo, jossa kulkee viemärin tuuletus.

Levyt oli tosi kätevä asentaa, ja laatoituksen pystyi kiinnittämään suoraan niiden pintaan. Vaikka Wedi-levy on vedeneristetty (sen sisäosa on puristettua polyuretaanivaahtoa, joka on vahvistettu lasikuituverkossa ja pinnoitettu sementtilaastilla), meillä laatoittajat laittoivat kevyen kerroksen vedeneristettä myös Wedi-levyn pintaan. Nurkan kotelo peitettiin laatoilla, ikkunan pielet puolestaan on tarkoitus ainoastaan tasoittaa. Ikkunan pieliin ei meillä mahdu laattoja, sillä ikkuna-aukot jäivät muurausvaiheessa ehkä pikkuisen liian pieniksi, eivätkä ikkunat aukeaisi kunnolla, jos laatoittaisimme myös pielet.

Ikkunanpieliin Wedi-levyt kiinnitettiin liimalla ja kotelon osat ruuvattiin toisiinsa erityisillä ruuvauskiinnikkeillä. Ja näin siisti lopputuloksesta tuli. Eihän tuota koteloa enää edes huomaa. : )

Lisätietoja Wedi-levystä löytyy täältä ja Laattapisteen verkkosivuilta.

4 vastausta artikkeliin “Vekkulit Wedi-levyt

  1. Heli

    Mies noista tiesi, siis edellisen talon raksaaminen 2007, oli kuulema ollut sillloin vaihtoehto (amme muurattiin ympäri ja suihkukulmatuli..mut muistelen et harkkoja)..itselle raktekniset asiat hyvin häipyneet pois muistista kun enemmän vain pinnat kiinnostaa ;).

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s