Oho, pihallemme ilmestyi takka

Heipä hei, täällä ruudun toisella puolella teitä tervehtii hyvin levännyt lomaansa lopetteleva rakentajakaksikko. Saimme nauttia koko viime viikon Pohjois-Italian upeista maisemista ja pitää taukoa rakentamisesta ensi kerran sitten viime elokuun. Loma tuli niiiiin tarpeeseen!

Jos seuraava matkakohde on vielä hakusessa, voin ihan sydämeni pohjasta suositella Pohjois-Italian autonomista Trentinon aluetta, joka on ehkä kaunein paikka maan päällä. Menetimme molemmat sydämemme Val di Nonille, ehkä seuraava rakennushanke suuntautuu sitten sinne kesämökin muodossa. ; D

Lago di Tovel
Lago di Tovel
Corno di Tres

Sillä aikaa kun me vedimme lonkkaa ihanassa Italiassa, pihallemme ilmeistyi takka. : o Tommi oli tilannut sen juuri ennen reissuun lähtöä, ja se tuli vähän yllättäen jo meidän loman aikana. Onneksi kotijoukot pelastivat sen Suomen räntäisiltä pääsiäiskeleiltä pressuilla.

Tavoitteemme oli saada olohuoneen takan taakse jäävä seinä pohjamaalille ennen takan tuloa. Itse asiassa seinä oli valmiina odottamassa takkaa jo ennen kuin lomalentomme kaarsi taivaalle. Jotenkin koko takan tilaus ja tulo tapahtui kuitenkin ihan yllättäen meille itsellemmekin. Kai ne hommat nyt sitten etenevät vaan niin vauhdikkaasti, ettei perässä taas pysy. : )

Eilen siirsimme takan osat sisään ja seuraavaksi saammekin alkaa niitä ihan ikeahengessä kokoaamaan. Otimme takan osissa säästääksemme sen budjetin kanssa. Meille tuli Nordpeisin Panama-mallinen kiertoilmatakka kulmaluukulla. Valitsimme kiertoilmatakan, koska varaavasta takasta ei ole samanlaista kustannushyötyä lattialämmityksen kanssa kuin esim. sähkö- tai öljylämmitetyssä talossa. Kiertoilmatakkakin pitää kuitenkin lämmön itsessään niin kauan kuin siellä polttaa puuta, joten hätätapauksessa saamme siis myös kiertoilmatakastamme lämpöä taloon.

Meille meinasi muuten käydä takan kanssa yksi pikku kämmi, joka meinasi taas aiheuttaa ylimääräisiä sydämentykytyksiä. Siitä seuraavassa kirjoituksessa lisää..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s