Suodatinkangas toimii rimakatossa parhaiten

Ennen rimakaton asennuksen aloittamista selvittelin muutamaankin otteeseen, minkälainen kangas on rimakaton alle paras. Ajattelin, että kankaalla on isokin merkitys akustiikan näkökulmasta. Muiden rimakattoa asentaneiden blogeista löytyi kuitenkin loistava vinkki. Paras ja halvin vaihtoehto rimakaton taustakankaaksi on musta suodatinkangas.

Niinpä mekin paukimme rautakauppaan sitä ostamaan. Helpointa oli kiinnittää suodatinkangas paikalleen niin, että toinen piteli kangasta suunnilleen suorassa ja mahdollisimman tiukalla ja toinen niittasi ensin kankaan yhden reunan koolaukseen koko pituudeltaan kiinni ja vasta sitten toisen reunan ja keskeltä muutamalla niitillä. Meillä koolaus tuli 2″x2″ päälle ja siihen päälle tosiaan musta suodatinkangas.

Kankaan asennus ei ollut ihan helppo tehtävä pölyä täynnä olevilla telineillä. Saimmekin taiteilla kyykyssä, polviseisonnassa ja välillä vaikka millaisissa mielenkiintoisissa asennoissa, ettei kangas vaan vahingossakaan levähtänyt pölyyn. Aika hyvin onnistuimmekin. Ihan suoraan emme kangas saaneet asennettua, mutta loppujen lopuksi katto on meillä 6 metrissä, joten ei se niin nuukaa olekaan, vaikka kankaaseen jäi ryyppyjä. Trust me, ne eivät näy mihinkään.

Ajattelimme myös aluksi, että kangas pitää liimata kiinni valaisimiin, kun saamme ne asennettua kattoon. Jälleen totesimme kuitenkin, ettei pieni vilahdus SPU-leyvä ihan valaisimen vieressä näy yhtään mihinkään ja itse asiassa lampun kaulus peittää kaikki epämääräisyydet todella hyvin. Yliarviointia siis sekin.

Vinkkinä muille rimakaton asentajille on siis se, että kangasta on hankala saada asettumaan kattoon täydellisesti, mutta sillä ei oikeastaan ole väliä, koska rimojen välistä jää niin pieni osa kangasta näkyviin, etteivät rypyt näy mihinkään. Varsinkaan, jos katto on useamman metrin korkeudessa, kuten meillä. Rimojen väli on meillä rakentajan kynän paksuinen eli n. 1 cm.

4 vastausta artikkeliin “Suodatinkangas toimii rimakatossa parhaiten

 1. Jorma

  Perehdyittekö siihen, että soveltuuko tuo suodatinkangas sisäkäyttöön? Ollaan myös mietitty, että laitettaisiin suodatinkangas rimojen alle, mutta mietityttää, että soveltuuko kangas sisäkäyttöön. Joidenkin puheiden mukaan kankaassa voi olla esim. lasikuitu tms. jäämiä epäterveellisistä aineista jotka voivat kulketua hengitysilmaan. En tiedä sitten, että onko tämä ihan tuulesta temmattua, mutta näin olen kuullut puhuttavan.

  Tykkää

  1. Suvi / Ripaus unelmapulveria

   Moikka Jorma! Selvitettiin asiaa jonkin verran ennen valintaa, mutta emme kyllä löytäneet mitään tuohon viittaavaa. : ) Oikea termi meidän kankaalle taitaa itse asiassa olla maisemointikangas, mutta en nyt ihan äkkiseltään osaa sanoa, onko sillä soudatinkankaan kanssa mitään eroa, vaikka onko kyse oikeastaan samasta tuotteesta. Toki jos tuo asia kovasti mietityttää, niin voihan sitä kysellä vaikka Eurokankaasta. : )

   Tykkää

  2. pekka puurula

   suodatinkankaat ei ole m1 hyväksytty joten ei kuulu sisätiloihin vaan maan alle ei ole myöskään palolukiteltu. toki sitä voi käyttää omalla vastuulla mutta en suosittele

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s