Mitä pihamaalle kuuluu nyt?

Yhtä aikaan olohuoneen katon rakentamisen kanssa olemme rakentaneet myös pihaa. Se onkin muuttunut kevään aikana rakennusjätekasoja siellä täällä lojuneesta epämääräisyydestä tyylikääksi nurmikentäksi. Tai ainakin melkein, koska ei pihalla ihan vielä nurmikko kasva. Toivottavasti kesän päätteeksi kuitenkin.

Pihan rakennus alkoi vappuna pihan siivoamisella, kun kaivurikuski ilmoitti vappua seuraavan viikon ensimmäiseksi mahdolliseksi pihantyöstöviikoksi. Pakkohan tarjoukseen oli tarttua. Raksapiha oli alkanut kyrsimään pahemman kerran. Siispä hihat heilumaan ja siivoushommiin. Kirjoittelinkin siivoustalkoistamme jo aiemmin tässä pihasuunnitelmaa käsitelleessä kirjoituksessa. Tältä pihalla näytti viimeksi, kun kirjoittelin siitä kuulumisia:

Sen jälkeen kaivuri on tainnut vierailla pihallamme yhteensä ainakin kolme kertaa, sillä aina vaan meillä on ollut liian vähän täyttömaata koko pihan muotoilemiseen kertarysäyksellä. Täyttömaata on puskettu ojanpenkalle ainakin 20 kuorma-autollisen verran, ja me on saatu vähän yllättäenkin oikein urakalla lisää tilaa. Ja mikäs siinä pihan suurenemista ja muotoutumista katsellessa. : )

Kun koko piha ja ojanpenkka oli muotoiltu, kaivuri tuli tasoittamaan vielä multakerroksen viimeiseksi pinnaksi. Hän teki kerta kaikkiaan upeaa jälkeä, sillä piha näyttää nyt todella hyvältä. Hän on tehnyt viralliseksi työkseen paljon golfkenttiä ja se tulee meidänkin pihasta ensimmäiseksi mieleen nyt, kun pihalla ei kasva vielä mitään muuta kuin nurmikko. Aikamoista taituruutta saada isolla koneella noin siistiä jälkeä!

P.S. Seuraavassa kirjoituksessa annan muuten vinkit nurmikon istutukseen. : )

Yksi vastaus artikkeliiin “Mitä pihamaalle kuuluu nyt?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s