Ikävä multaissue + hyviä vinkkejä multatoimittajan valintaan

Voi räkä! Juuri kun kaikki näytti pihan rakentamisen suhteen sujuvan kuin unelma, tuli takaisku. Ja vieläpä ikävä ja aikaa vievä sellainen. Nurmikkoa varten tilatussa mullassa oli kaksi isoa laatuvirhettä, jotka sekoittivat heinäkuun suunnitelmat. Asiaa pahensi vielä se, että jouduimme suorastaan tappelemaan multatoimittajan kanssa korvauksista. : (

Tilasimme nurmikon alle tulevan mullan kahdesta eri paikasta, toisen Metsäpirtiltä ja toisen yrityksestä X (kaikesta huolimatta en mainitse yrityksen nimeä, koska asia on loppujen lopuksi hoidossa) Metsäpirtin multa on ihan huippulaatuista ja nurmikko kasvaa aivan silmissä. Mutta se toinen pirulainen alkoikin yllättäen kasvaa vaikeasti hävitettävää ja juurista leviävää Suomentataria sekä muita rikkakasveja. Meiltä meni 4 iltaa repiä kaikki rikkakasvit pois leviämisen estämiseksi. Ja mikä ikävintä, sen jälkeen, kun olimme nyppineet rikkakasvit pois, löysimme mullasta lasinsiruja. : /

Kun sitten reklamoimme asiasta hyvin perusteellisesti ja asianmukaisesti, oli saamamme palvelu erittäin tylyä. Ensin saimme tehdä töitä, että viestimme edes huomioitaisiin ja lopulta kun vastaus tuli peräänsoiton jälkeen, oli sen tärkein viesti lähinnä, että tämänkaltaiset laatuvirheet eivät voi olla mitenkään mahdollisia ja että vika on meissä, kun emme selvästikään ole osanneet hoitaa nurmikkoamme oikein. On totta, että olimme kesälomalla 2 viikkoa reissussa, jonka aikana nurmikko pääsi rehottamaan, mutta oli myös täysin selvää, että rikkakasvit tulivat mullan mukana. Katso vaikka:

Puhelimella kiinni saatu henkilö lupasi kuitenkin tulla katsomaan pihaa paikan päälle. Viikon päätteeksi hän sitten saapuikin, mutta samanlainen asenne jatkui meidän täydeksi yllätykseksi. Pihalla käytiin erittäin kiivassanainen keskustelu ja voin sanoa, että se on tässä taloudessa ERITTÄIN harvinaista.

Henkilö intti edelleen kiven kovaan, että ei ole mitenkään mahdollista, että rikkakasveja saati lasinsiruja on tullut heidän multansa mukana ja väitti jopa, että ne ovat kulkeutuneet pihallemme Metsäpirtin mullan mukana tai että jonkun on täytynyt käydä ne sinne laittamassa. Molemmat tietenkin aivan naurettavia väitteitä, sillä löysimme lasinsiruja myös naapurimme pihalta, johon samainen yritys on toimittanut mullan ainoana toimijana.

Kompensaatioksi hän yritti ehdottaa, että he toisivat pihallemme uuden kasan multaa. Siihen emme tietenkään suostuneet, sillä ainut keino hävittää Suomentatar on viedä huonolaatuinen multa kokonaan pois. Vaadimme, että he tulevat kaapimaan huonon mullan pois ja levittämään uuden heidän piikkiinsä. Me häviäisimme ainoastaan nurmikonsiementen hinnan.

Tämän jälkeen meihin onkin ollut yhteydessä kyseisen yrityksen toimitusjohtaja. Asia etenee, mutta tyyli ei silti juurikaan ole muuttunut. Vika on edelleen selvästi meidän… Olemme olleet täysin hämmentyneitä siitä tavasta, jolla meitä on asiakkaina kohdeltu. Emme ole joutuneet reklamoimaan rakentamisen aikana juuri mistään ja tässä tapauksessa kyseessä oli selkeä laatuvirhe. Olisi ihan kamalaa pelätä nurmikolla kävelemistä sen uhalla, että saisi lasinsirun jalkaansa. Ja eläimille se voisi olla jopa hengenvaarallista.

Ikävää on myös se, että selvitimme kaiken tämän jälkeen ihan huvikseen asiaa vähän pidemmälle ja löysimme Eviran ylläpitämän valvontarekisterin lannoitevalmistajista. Yllätys, yllätys kyseistä yritystä ei listalta löytynyt!

P.S. Metsäpirtin multaa voin lämpimästi suositella. Se kasvaa kuin häkä. Ja kaiken huipuksi se oli vielä halvempaa kuin ongelmamultamme!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s