Tuoreita kuulumisia – vihdoinkin

Ihanaa syyskuuta kaikille! Täällä on eletty vähän hiljaiseloa, mikä johtuu ihan yksinkertaisesti siitä, että rakentaminen on alkanut pahasti hyydyttää. Olemme molemmat olleet tosi väsyneitä ja viikonloput tuntuvat taistelutantereelta, kun on vaan pakko jaksaa jatkaa. Puolitoista vuotta ilman omaa kotia tuntuu sekin hurjalta ajatukselta, kun sen noin sanoiksi pukee. Onneksi enää ei puutu paljon.

En edes muista, milloin olen viimeksi kertonut kuulumisia talon puolelta tai kuinka paljon asioita on jäänyt välistä dokumentoimatta blogiin. Löysin koneelta valokuvia heinäkuun alkupuolelta, joten aloitetaan nyt vaikka niistä. : )

Tältä meillä näytti siis kesälomien aikaan:

Katto oli saatu valmiiksi ja seinät olivat lähestulkoon maalipinnassa eteistä ja työhuonetta lukuunottamatta. Ne ovat toimineet tähän saakka varastotilana, jossa olemme säilyttäneet kaikkea työkaluista suihkukaappiin. Kesän missiona meillä oli saada autotalli eristettyä ja lämpimäksi, jotta saimme siirrettyä tavarat talosta talliin. Autotalli taisi valmistua levypinnalle juuri näihin aikoihin ja elokuun puolessa välissä siivosimme muistaakseni eteisen tyhjäksi.

Näissä kesän kuvissa näkyy vielä hyvin olohuoneen tasoerot. Tässä vaiheessa tasoerojen välisiä rappusia ja seinäkkeitä ei oltu aloitettu. Nyt ne komeilevat sekä olohuoneen ja ruokailutilan että ruokailutilan ja keittiön välillä.

Keittiöstä katsottuna olohuonetila näytti tältä:

Elo- ja syyskuu

Kesälomat kuluivat pitkälti siis autotallin kimpussa eikä talossa tapahtunut juuri mitään. Saimme kuitenkin tosiaan nuo tasojen väliset portaat valmiiksi ja nyt vihdoin syyskuun alusta lähtien olemme päässeet eteisen väliseinien kimppuun. Hauskaa huomata, miten oma osaaminen on kehittynyt. Ei mennyt kuin yksi hujaus ja kaikki väliseinät rungot olivat valmiit. : )

Tästä yllä olevasta kuvasta huomaa hauskasti eron tuohon kesälomien aikaiseen. Nyt sekä portaat että seinäkkeet ovat pintaa vaille valmiit. Myös leijuvien portaiden rungot on yhtä lukuunottamatta kaikki jo paikoillaan. Kirjoittelen niistä ihan erikseen oman postauksensa pian.

Levypalapeli jatkuu harmittavasti vielä tovin eteisessä. Aika paljon sitä hukkaa vaan tulee, vaikka kuinka yrittää laskelmoida levyn palasia riittämään, kuten kuvasta näkyy.

Tältä näyttää eteisessä nyt:

Tämä on kuva on otettu etuoven luota. Oikealle puolelle jää pieni vessa ja edessä avautuu työhuone.

Työhuoneesta ja sen taakse jäävästä vaatehuoneesta puuttuu vielä kattolevyt.

Kaikista näistä kuvista alkaa jo huomata, kuinka me pikku hiljaa lähestytään sitä vaihetta, että jäljellä on enää viimeistelytöitä. Raksalistaankin on jo kirjoitettu esimerkiksi ikkunasmyygien ja listojen asentaminen. Ihan vielä siellä ei lue lattian asentamista, mutta kunhan päästään levyhommista eroon, niin ei sekään enää kaukana ole. Sitten pääsemme vihdoinkin laittamaan paikalleen sen ihan ensimmäisen hankinnan taloon: saarniparketit. ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s