Ilmanvaihto asennettu – Valloxin Blue Sky on uusi lempparini

*Kaupallinen yhteistyö Valloxin kanssa

Jos joku nyt kysyisi, mikä rakentamisessa on ollut kaikkein helpointa, vastaus olisi ehdottomasti ilmanvaihdon asentaminen. Rakentamisen alkuvaiheessa ajattelin, että sitten kun ilmanvaihto on asennettu, olemme tooosi pitkällä. : ) Ajatus lähti varmaankin siitä, kun aikoinaan seurasimme ilmanvaihdon kanssa tahkoavia naapureitamme. Tuntui että kun ilmanvaihtotaistelu on käyty, olemme selättäneet suurimmat haasteet. Vaan kuinka väärässä saatoinkaan olla! Ilmanvaihdon asentaminen on todellakin ollut yksi helpoimmista hommista koko rakentamisessa, ja kaikki pelkästään valitsemamme Valloxin BlueSky -ilmanjakojärjestelmän ansiosta. ❤

Blue Sky -putket ovat kevyttä ja taipuisaa muoviputkea, jonka asentaminen käy käden käänteessä. Saimme kahdestaan Tommin kanssa vedettyä putket koko taloon valehtelematta kahdessa päivässä! Ja siihen sisältyi putkien vetoa välipohjan kautta yläkertaan useammasta ahtaasta välistä. Me ainoastaan sujautimme putket kattorakenteiden yli, leikkasimme ne sopivasta kohdasta puukolla poikki ja kiinnitimme ilmanjakolaatikkoon kahdella pienellä kiinnikkeellä. Done! Super super helppoa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja koko putki-high way ihan valmiina:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Blue Sky -putkien ansiosta meidän ei myöskään tarvinnut tehdä yläkertaan ilmanvaihdolle lainkaan erillistä koteloa. Kaikenlaiset ylimääräiset kotelot sun muut ovat aina vähän sellaisia kokonaisuuteen kuulumattomia pakollisia pahoja, joten on ihan huippujuttu, ettei meidän tarvitse sellaista omassa makuuhuoneessamme katsella. Putket saatiin vedettyä yläkertaan siis välipohjan alla ja tuotua ne ylös väliseinän sisällä, niin ettemme edes huomaa enää, missä ne kulkevat. : )

Ilmanvaihtokone kruunaa kokonaisuuden

Itse ilmanvaihtokoneen, Vallox 145 MV:n asentaminen kävi myös tosi kätevästi. Se käytännössä ainoastaan nostettiin seinälle. Ilmanvaihtokoneeseen mittasimme neljä sopivan mittaista pätkää 200mm kierresaumaputkesta sisääntulevalle ilmalle, jäteilmalle sekä talon meno- ja tuloilmalle. Vaikka ne olivat ainoat niitattavat putket koko talossa, täytyy kyllä sanoa, että ONNEKSI vältimme niittaamisen melkein kokonaan! Niin työlästä se on.

Ilmanvaihtokoneen meno- ja tuloputkien jälkeen ilmanjakojärjestelmässä on vielä äänenvaimentimet, joiden perään tulevat Blue Sky -järjestelmän jakolaatikot muoviputkia varten. Äänenvaimentimet ja jakolaatikot jäävät teknisen tilan vieressä olevan makuuhuoneen alakaton rakenteiden päälle. Makuuhuoneen kattoon täytyy ainoastaan tehdä huoltoluukku jakolaatikoita varten, jotta pääsemme tarvittaessa käsiksi niiden huoltoluukkuun puhdistamista ja huoltoa varten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kirjoittelen tarkemmin kokemuksia energiatehokkaasta ja etäohjattavasta ilmanvaihtokoneestamme, kun se on meillä täysimääräisesti käytössä, mutta jo tässä vaiheessa voimme sanoa, että Vallox oli yksi parhaista valinnoista koko rakentamisessa, sillä se on pelastanut meidän valtavalta vaivalta. En suosittele edes harkitsemaan muuta vaihtoehtoa kuin Blue Sky:ta!

Vallox

 

 

 

 

5 vastausta artikkeliin “Ilmanvaihto asennettu – Valloxin Blue Sky on uusi lempparini

 1. Lyde

  Vaikuttaa fiksulta systeemiltä! Varsinkin tuo, että putki on ohuempi ja mahtuu väliseinän sisään kuulostaa tosi hyvältä 🙂 Minkähänlaista ääntä tuo laite vaan pitää? Meillä ainakin ilmanvaihtokone humisee niin paljon, että alakerran huoneesta ei voinutkaan tehdä makuuhuonetta, koska tekninen tila on suoraan seinän takana ja kone humisee niin äänekkäästi. Jos siis laite on makuuhuoneen katon päällä, ettei käy samoin?

  Tykkää

  1. Suvi / Ripaus unelmapulveria

   No kyllä! Olimme superonnellisia, kun oivalsimme että putket saa vedettyä väliseinän sisään pois silmistä. : )

   Hyvä huolenaihe! Itse ilmanvaihtokone on teknisessä tilassa, äänenvaimentimet ja jakolaatikot makuuhuoneen katossa. Ne itsessään eivät siis pidä ääntä, mutta meille on vielä arvoitus, millaista ääntä kone teknarissa pitää tai resonoiko se rakenteisiin häiritsevästi. Meillä on onneksi kolme makuuhuonetta, joten hätätapauksessa teknarin viereinen makuuhuone muutetaan sitten työ-/liikunta-/askarteluhuoneeksi. Mutta oikeastaan vain aika näyttää sen. Vielä emme ole kytkeneet ilmanvaihtokonetta käyntiin.

   Tykkää

   1. Suvi / Ripaus unelmapulveria

    Vielä ei olla asennettu konetta, kun talo on vielä sen verran kesken, ettei kannata pölyn vuoksi laittaa ilmanvaihtoa päälle. : ) Kirjoittelen asiasta kyllä, kun se on ajankohtainen. Viimeistään parin kuukauden kuluttua.

    Tykkää

   2. Suvi / Ripaus unelmapulveria

    Hei Veli-Pekka, nyt on ilmanvaihtokone asennettu ja se pitää kyllä matalaa hurinaa, joka kuuluu viereiseen huoneeseen. Rakenteet eivät kuitenkaan resonoi tai muuta sellaista eli hurinaankin varmasti tottuu nopeasti. Se on hyvin hiljainen, mutta kyllä sen kuulee seinän vieressä seisoessaan.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s